Ure baleta sedaj tudi v Radomljah

Z učenjem plesa in baleta so dekleta v Baletni šoli Ana pričele oktobra leta 2020, vendar se je zaradi sprejetih ukrepov, učenje kmalu znova prestavilo na splet.

Ne glede na uporabnost in pa zmožnosti, ki jih nudijo spletna orodja, le ta ne morejo nadomestiti učenja baleta v živo, je prepričana baletna učiteljica Ana. »Balet ni bil zamišljen, da bi se lahko poučeval virtualno, vendar so se dekleta v izjemni želji in upanju, da bi po povratku v dvorane, kar se da hitro lahko pričele plesati na konicah prstov ali špicah, odločile za dodaten pouk, kar vsekakor kaže na njihovo izjemno željo in pa vztrajnost«.

Za razvoj postavitve telesa, so dekleta izvajale posebne vaje. Le te se utrjujejo s pomočjo pilates in pa gimnastičnih žog. Fokus za ohranjanje stika z ustvarjalnostjo, pa je bil usmerjen na kreativno iskanje novih plesnih točk. Poseben izziv je bil zanje ustvarjanje samostojnih plesov, kar jim je bilo hkrati tudi v izjemno veliko zadoščenje.

 

Po štirih mesecih poučevanja na daljavo, bi težko našli besede, s katerimi bi lahko opisali zadovoljstvo in pa srečo, ki so jo ob vrnitvi v baletno dvorano, začutila dekleta.

Tokrat jih je za baletne vaje v živo pričakal pravkar prenovljeni oder v Kulturnem domu Radomlje. Znova je bil na voljo prostor za skoke in vrtenje, dekleta so se lahko med plesom videle in čutile, ter se tako še dodatno podpirale. Skupinski plesi so tako dobivali obliko.

Sedaj lahko učenke 4. razreda baleta (6. in 7. r. OŠ), od petka 28. maja 2021, plesne korake v živo vadijo tudi v Radomljah.

Avtor: Baletna šola Ana; Foto: Rok Gašparič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi