Učenci OŠ Jurija Vege Moravče pripravili predloge za izboljšanje prometne varnosti

Osmošolci pravijo: “Zmanjšajte hitrost v okolici šol – med vami smo mi, učenci, ki si želimo, da bi v okolicah šol vozili počasi in nas upoštevali.” Kako umiriti hitrost v naseljih so se tudi letos spraševali mladi, učenci 8. in 9. razredov, ki so sodelovali v projektu delavnic Hitrost, kjer so iskali možne izboljšave na področju prometne varnosti tako z vidika lastne udeleženosti v prometu kot opažanj dogajanja v prometu.

V projektu so sodelovali tudi učenci 8. razredov Osnovne šole Jurija Vege Moravče, ki so pripravili možne rešitve in zelo uporabne predloge ter pobude, kako zmanjšati hitrost v okolici šol. Izbrane predloge bodo v petek, 21. 10. 2022, ob 9. uri, v telovadnici šole tudi predali predstavnikom Občine Moravče. Hkrati pa bodo z ustvarjenimi risbami skupaj s policisti ozaveščali mimoidoče voznike, da naj upoštevajo prometne predpise in v okolici šol zmanjšajo hitrost.

Izvajalec projekta delavnice “Hitrost” je Zavod VOZIM v partnerstvu z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Sipronika, ki je sofinanciran s strani Javne agencije RS za varnost prometa.

Petra Petravič; Foto: FB Zavod VOZIM

 

Tagi