Učence Podružnične šole Krašnja obiskala policistka

Minili so časi, ko smo naše nadobudne otroke strašili s policaji, cigani ter drugimi osebami, da jih bodo odpeljali, če ne bodo pospravili sobe, naredili naloge in še kaj. Da je danes drugače, se lahko prepričamo sami, saj se tudi v policiji trudijo predstaviti poklic policista ali policistke mladim, ki bodo nekoč mogoče stopili v njihove čevlje.

Podružnično osnovno šolo v Krašnji je v ponedeljek, 2. oktobra 2023, obiskala policistka Agata Lucija Jevnikar, vodja policijskega okoliša v občini Lukovica in občini Moravče. Učenci višjih razredov so se s policistko podali po kraju in se seznanjali s cestno prometnimi predpisi, učenci mlajših razredov pa so si z zanimanjem ogledovali vozilo in opremo. Pri vseh pa je pogovor nanesel tudi na temo, kako postati policistka ali policist. Poleg tega so se seznanili še s specialnostmi, ki so delo policije (vodniki službenih psov, konjeniki, prometna policija, letalska policija, zaščitna enota, kriminalistična služba …).

Učenci so tako spoznavali policijsko delo, ki je zahtevno in odgovorno, a tudi lepo in pomembno, saj policisti pomagajo ljudem v nesreči ter skrbijo za spoštovanje zakonov in zagotavljanje varnosti v družbi.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi