Sveti Miklavž obdaril otroke v Grobljah

Sveti Miklavž v Groblje vedno rad pride. Kulturno društvo Groblje že vrsto let organizira Miklavževanje za otroke in s pomočjo prispevkov staršev poskrbi za darila. Letos so pripravili srečanje Sv. Miklavža in otrok v nedeljo, 4. decembra 2022, ob 16. uri v Kulturnem domu Groblje. Otroci s starši so ga pričakali s posebnim veseljem in vznemirjenjem.

V tem koncu naše občine je obilo pridnih otrok, zato sveti Miklavž rad pride v Groblje, posebej ker je organizator že vseh 29 let Kulturno društvo Groblje pod predsednikovanjem Antona Košenine. Sveti Miklavž je tako v nedeljo zvečer razdelil štiridesetim Jarškim in Rodiškim otrokom kup lepih in uporabnih daril.

Prijetno igrico so zaigrali otroci, pripravili pa sta jo Jerca Letnar in Meta Plaznik, Miklavž pa je poslal sporočilo, da ni lepo, če prijatelja »potegneš za nos«, ampak so igra in druženje z vrstniki pravo veselje in zadovoljstvo.

V nagovoru ni pozabil niti pridnosti niti razumevanja, posebej pa je med drugim dejal: »Vidim, da ste vsi tukaj zbrani, moji iskreni, srčni prijatelji. In da imate veliko želja, sem slišal. Ampak dragi otroci, tudi Sveti Miklavž ima eno veliko željo – to je, da bi bili otroci po vsem svetu pridni, da bi ubogali starše, da bi se med seboj razumeli in da bi v stiski drug drugemu pomagali.«

Seveda v sprevodu svetega Miklavža ni manjkal parklelj, ki je z rožljanjem z verigo opozarjal otroke, kaj jih čaka, če ne bodo pridni. Del sprevoda so bili tudi angelčki.

Miklavž je prebral nekaj dobrih del iz »Bele knjige«, ob tem so bili angeli srečni. Ko pa je v roke prijel »Črno knjigo«, se je parkelj vidno razveselil in zarožljal z verigo. Otroci so Miklavžu zaupali svoje želje, Miklavž pa je obdaril prav vsakega izmed njih.

Sveti Miklavž je v spremstvu z angeli otrokom pričaral prijeten večer in jim zaželel, naj se imajo radi in naj imajo radi tudi ljudi, ki nas obkrožajo. Otrokom je razdelil darila, ki so jih že nestrpno pričakovali. Vsem navzočim je zaželel veliko prijetnih trenutkov v božično-novoletnih dneh ob jaslicah in okrašenih jelkah.

Miklavž s spremstvom se je odpravil še v Našo hišo v Groblje, kjer so ga varovanci že težko pričakovali. Obiska in daril so bili zelo veseli.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi