Sprejem prvošolčkov na domžalskih osnovnih šolah

Posebna pozornost je bila danes dana novi generaciji prvošolčkov. V domžalske osnovnošolske klopi je letos sedlo 479 prvošolčkov. Na štirih osnovnih šolah so bili deležni tudi obiska obeh podžupanov Občine Domžale, Marjana Ravnikarja in mag. Tomaža Deželaka, ki sta otroke in starše pozdravila in jim namenila nekaj spodbudnih besed.

Dobrodošlico so otrokom izrekle tudi ravnateljice. Na OŠ Domžale in OŠ Dob sta učence in starše v novo šolsko leto pospremili novi ravnateljici, Nina Valenčič in Bojana Rutar. Starejši učenci pa so jim pripravili tudi lepe in doživete uvodne nastope, da so prvošolci v bolj sproščenem vzdušju vstopili v novo šolsko leto.

Dragi otroci in starši.

Vsako leto vam znova zaželimo, naj bo vaša pot v šolo varna. Bodite previdni v prometu, na vašo pot v šolo in domov pa bomo posebej pozorni vsi vozniki. Želimo vam, da svojo radovednost še okrepite, sklenete nova prijateljstva in osvojite nova znanja, ki vam bodo odpirala pot do vaših sanj. Spoštujte se med seboj in se učite tudi drug od drugega. Izkušnje in znanje vam bodo ostale za vedno. Vsem želimo prijeten, varen in uspešen začetek novega šolskega leta. Prvošolčkom, ki šolska vrata odpirajo prvič pa želimo nepozaben uvod v novo poglavje njihovega življenja.

Občina Domžale na prvi šolski dan vsem domžalskim prvošolcem poklanja majhno pozornost – nahrbtnik, prvošolsko rutko in knjigo z naslovom Hrošček Simon širi zadovoljstvo ter nekaj pozornosti naših javnih zavodov.

Spoštovane ravnateljice in ravnatelji, učiteljice in učitelji, strokovne delavke in delavci,

zavedamo se, da novo šolsko leto tudi pred vas postavlja kup novih izzivov. A z dobrim vodenjem, obilo dobre volje in medsebojnega spoštovanja so vsi izzivi rešljivi. Zato vam vsem želim uspešno šolsko leto, s čim manj pretresi, z veliko radovedne mladine in s čim več zadovoljstva pri vašem delu.

Občina Domžale, Foto: Vido Repanšek in arhiv Občine Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi