Spletne igre, pravljica, ustvarjalnica, igračarije … in še kaj!

V Knjižnici Domžale kljub temu, da ne moremo gostiti ustvarjalcev v naši knjižnici, da otroci ne morejo s pravljičarko odpotovati v pravljično deželo, nismo pozabili na vas. Še več: vse to lahko vseeno doživimo skupaj. Se sprašujete kako?

Vsak ponedeljek poslušamo e-pravljico in ustvarjamo z Laro. Včeraj smo tako prisluhnili pravljici Miška in žabica, nato pa skupaj izdelali nagajivo žabico.

Danes vas ob 18.00 v živo vabimo na spletno doživetje in predstavitev projekta Reformatorji v stripu. Avtor Boštjan Gorenc – Pižama, ilustrator Jaka Vukotič, strokovni sodelavec in avtor spremne študije dr. Kozma Ahačič ter moderator Žiga Kump vam bodo predstavili nov strip, ki vas postavi v čas izida prvih slovenskih knjig in rojstva slovenskega knjižnega jezika.

Skupaj pa lahko razmigamo tudi možgančke. Pripravili smo zabavne miselne igre za vse starosti. Poigrajmo se preko spleta.

Vašo družbo zelo pogrešamo tudi na naših ustvarjalnih delavnicah. Ker se ne moremo srečati, vas vsako sredo vabimo k gledanju Igračarij in k izdelavi igrač. V tem tednu bomo spoznali Hitro žogico. Če vas že zdaj srbijo prsti, si poglejte delavnico preteklega tedna, ko smo izdelovali papirnati helikopter.

V četrtek je za najmlajše na vrsti pravljična urica, kjer bomo skupaj vstopili v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Naša pravljičarka nam bo pričarala zgodbo iz bogate zakladnice ljudskih pravljic, nato pa bomo skupaj ustvarjali. V tem tednu nas čaka nemška ljudska pravljica Lonček balonček.

Tik pred koncem tedna nas čakajo Igrarije. Vas zanima, kaj nas čaka ta petek? Poligon. Ne spreglejte petkovega druženja, pridružite se nam. V preteklem tednu smo se veselili barvite jeseni in se poigrali s storži.

Pošljite nam fotografije izdelkov vaših otrok na elektronski naslov: prireditve@dom.sik.si

Vsak petek v času epidemije pa starše čaka #treningmožganov. Mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji, je pripravila e-predavanja, ki potekajo preko aplikacije ZOOM. Orodja, metode in pristope razmišljanja bomo spoznavali in vadili po knjigi Naučite svojega otroka razmišljati.

Pridružite se nam in spremljate spletno stran Knjižnice Domžale in družbena omrežja, kjer najdete vse aktualne informacije!

Knjižnica Domžale

Tagi