Šahovski tabor tudi ob Mednarodnem dnevu šaha

Domžalsko šahovsko društvo je tudi letos organiziralo Poletni šahovski tabor, ki je potekal od ponedeljka, 19. do petka, 23. julija. Tabor je sovpadal z Mednarodnim dnevom šaha, ki ga obeležujemo 20. julija.

Šahovska zveza Slovenija je tudi letos pozvala slovenske šahovske klube, ljubitelje šaha in organizatorje k izvedbi šahovskih dejavnosti. Njihov osnovni namen je bil množično promovirati kraljevsko igro, navduševati nad igro vse generacije, še posebej najmlajše, in osveščati javnost o prednostih igranja šaha. Tako je celotna Slovenija med 17. in 20. julijem 2021 šahirala v šahovskih klubih, domovih, parkih, knjižnicah ali drugih javnih mestih.

Šahovnici, ki sta bili na voljo obiskovalcem bazena.

Na domžalskem šahovskem taboru je sodelovalo 6 mladih šahistov, v dopoldanskem delu je potekal v prostorih ŠD Domžale na balinišču, po kosilu pa na bazenu. Na zelenici so bile razporejene tudi šahovnice, tako da so se lahko tudi obiskovalci pomerili v plemeniti kraljevski igri, vendar pa je bil obisk bazena letos bolj pičel. Tabor je vodil Lan Timotej Turek, sicer tudi predsednik ŠD Domžale.

Avtor: Jože Skok

**********************************************************

Drugi Poletni šahovski tabor bo potekal od 9. do 13. avgusta 2021. Več o taboru in prijavi si lahko preberete na povezavi tukaj. Več informacij pa lahko dobite tudi na sah.domzale@gmail.com in 031-495-567 (Lan Timotej Turek).

 

Komentarji uporabnikov
Tagi