Praznično ohranjanje stikov med vrtcem in družinami otrok

V teh pobeljenih zimskih dneh so poti ob reki Kamniški Bistrici še posebej privlačne za sprehode in rekreacijo v naravi. Če ste vsakodnevni sprehajalec ali pa vas je pot slučajno zanesla v ta zeleni del Domžal, lahko opazite in se hkrati sprašujete kdo je rekreacijski zeleni osi pridahnil še delček čarobnosti in okrasil manjše lipe v bližini fitnesa na prostem. Na njih namreč visijo unikatni okraski iz naravnih materialov, pa tudi pogače za ptice.

Naj vam povem, da so vse to pripravili otroci iz skupine Zajci, Vrtca Domžale, Enote Palček na Viru. Vzgojiteljici sva povabili k sodelovanju vse družine otrok naše skupine, z namenom povezovanja, pa tudi ohranjanja pristnejših stikov na daljavo med vrtcem in otrokovo družino. V času epidemije, ko so vrtci zaprti, komuniciramo z otroki in starši preko e-pošte in v pogovornih srečanjih preko Zooma.

V teh prazničnih dneh pa sva želeli otrokom pripraviti še posebej čarobno doživetje. Domislili sva si gibalno-raziskovalno igro iskanja Zajčkovega zaklada, ki sva ga skrili v skalni votlini na robu Šumberka. Do zaklada so otroci prišli le, če so izvedli nekaj nalog in se s pomočjo slikovnih oznak in navodil znali orientirati na poti do skritega zaklada. Tam je vsakega izmed njih v pvc skrinjici čakala čokolada. Da pa je bilo presenečenje še večje, so v skrinjici ostale lepe misli ter želje otrok in staršev, ki so zaklad že našli ter jih pustili bodočim pustolovcem v branje in na ogled v obliki voščilnic ali otroških risbic. Vsaka družina se je na pot odpravila individualno, ko so imeli čas. Odziv staršev in otrok je bil zelo velik, za kar sva vzgojiteljici hvaležni vsakemu posebej.

Tudi to je način, kako v teh drugačnih časih lahko ostanemo v stiku z otroki, izvedemo kakšno skupno dejavnost s starši, se obdarimo in poveselimo.

Aleksandra Andrić in Darja Svetlin Kovič, vzgojiteljici Vrtca Domžale, Enote Palček

 

Komentarji uporabnikov
Tagi