Pravljični palček v Knjižnici Domžale

V Knjižnici Domžale smo že 26. leto uspešno zaključili družinski bralno spodbujevalni projekt Pravljični palček, ki ga organiziramo v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi osnovnih šol iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Trzin, Lukovica in posamezniki.

Otrokom v knjižnici Domžale pripravimo priporočilni seznam, ki vsebuje kvalitetne slikanice, pravljice, pesmice… Po svojem izboru knjig jih povedo vzgojiteljicam, učiteljicam in svojim vrstnikom. Na temo prebranih knjig otroci izdelajo tudi zanimive likovne izdelke, ki jih razstavimo na oddelku za otroke in mladino.

Pravljičnega palčka smo zaključili v času Bralnic pod slamnikom – mladinskega literarnega festivala. Založba Miš – organizatorica festivala je vsaki sodelujoči skupini podarila dve slikanici avtorice Aksinje Kermauner – O miški, ki je oklofutala medveda.

Na slavnostnem zaključku smo v knjižnici Domžale in nekaterih naših enotah otrokom pripravili ustvarjalno delavnico in jih nagradili z bralnim priznanjem in majhnim darilcem. Mentorice – mentorji pa so prejeli potrdilo o sodelovanju.

Ne bojim se za prihodnost otrok, ki radi poslušajo in berejo pravljice – knjige. To so dokazali tudi z rekordnim številom, saj je v tem šolskem letu bilo kar 1604 sodelujočih.

Hvala vsem – staršem, babicam, dedkom, bratcem, sestricam, vzgojiteljicam, učiteljicam, knjižničarkam…, ki ste otroke motivirali za branje, jim posvetili svoj dragoceni čas in jih popeljali v čudovit pravljični svet.

Lep pravljični pozdrav in nasvidenje jeseni.

Nives Podmiljšak in Lidija Smerkolj Turšič

Tagi