Poslanica župana Tonija Dragarja ob prvem šolskem dnevu

Drage učenke in učenci, naj bo vaš začetek šolanja varen, prijeten in poln novih dogodivščin. Verjamem, da bo novo šolsko leto za vas prijetna izkušnja in vam bo prvi šolski dan, posebej vam prvošolci, ostal v lepem spominu. Letos v domžalske šole vstopa 426 prvošolcev.

Od preteklega šolskega leta smo izvedli kar nekaj investicij v šolsko in vrtčevsko infrastrukturo. Ena večjih je bila gradnja prizidka na OŠ Domžale, kjer se je kazala potreba po novi jedilnici. V tem šolskem letu pa smo k OŠ Rodica prizidali novo kuhinjo in jedilnico in s tem olajšali prostorsko stisko. V novih prostorih smo uredili še prostor za umivanje rok, instalacije prezračevanja in razsvetljave ter prostor za razdeljevanje hrane ter oddajo umazanih pladnjev. Poleg teh dveh večjih investicij, smo prekrili streho na OŠ Preserje pri Radomljah in prav tako na telovadnici OŠ Venclja Perka v Domžalah. V POŠ Ihan smo večnamenski prostor preuredili v dve učilnici, v matični OŠ Domžale pa v vsa stranišča namestili nove grelnike vode. Začeli smo tudi z načrtovanjem prenove OŠ Roje. Trenutno teče postopek javnega naročila za izdelavo projektne dokumentacije DGD in PZI za rekonstrukcijo šole, vse v sodelovanju z občinami solastnicami. Za rekonstrukcijo v vrtcu Urša je v izdelavi projektna dokumentacija, zaključujemo pa tudi z energetsko sanacijo vrtca Kekec v Radomljah. Vsako leto planiramo investicije na tem področju, glede na aktualne potrebe in proračunske možnosti. Občina Domžale na prvi šolski dan vsem domžalskim prvošolcem poklanja majhno pozornost – nahrbtnik, prvošolsko rutko in knjigo z naslovom Hrošček Simon širi zadovoljstvo. Četrtošolcem pa poklanjamo karto Domžal.

Poletje se bliža h koncu in šolski zvonec vas vabi med šolske klopi. Prepustite se vzdušju, ki so ga za vas pripravili ravnatelji in učitelji ter se s pomočjo svojih bližnjih in novih prijateljev dotaknite zvezd.

»Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu. Vsak tiho zori, počasi in z leti, a kamor že greš, vse poti je potrebno na novo začeti,« nas spomni Pesem o zvezdah, avtorja Toneta Pavčka.

Vse je mogoče, le opremite se z znanjem, zberite pogum in trdno voljo, potem ni daleč do vaših sanj. Srečno in varno na vaši poti do novih znanj posebno pa na poti v šolo in domov, kjer bomo vozniki na vas še posebej pozorni.

Naj bo varen in prijeten – 1. ŠOLSKI DAN

Župan Občine Domžale

Toni Dragar

Komentarji uporabnikov
Tagi