Poslanica podžupana Marjana Ravnikarja ob začetku šolskega leta

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki!

Kar prehitro so minili brezskrbni dnevi in zopet bo zazvonil šolski zvonec. Upam, da ste počitnice preživeli polno, radoživo in igrivo kljub vsem epidemiološkim ukrepom, ki so vam morda omejevala določena druženja in potovanja. Verjamem, da ste si nabrali svežih moči za novo šolsko leto. Prvi šolski dan odpira nova vprašanja in veliko neznank.

Zlasti vas, najmlajši učenci in učenke, najbrž zanima, kdo bodo vaši sošolci in sošolke, učiteljice in učitelji, kako bo potekal pouk. Najbrž se tudi sprašujete, ali boste kos vsem izzivom, ki prinaša novo šolsko leto. Prepričan sem, da boste vse te neznanke in izzive uspešno prebrodili ter osvojili nova znanja in spretnosti. Prepričan sem tudi, da se že veselite srečanja s sošolci in sošolkami, z mnogimi od njih boste stkali prava prijateljstva. Zapomnite si, da pridobljena znanja predstavljajo trajno bogastvo, ki vam ga nihče ne more odvzeti.

Današnji dan je prav poseben za vas, najmlajše šolarje, ki prvič prestopate šolski prag. Drage prvošolke in prvošolci, želim vam, da šolo vzljubite, da se v njej počutite varno, da stkete nova prijateljstva, spoznate učiteljice in učitelje, ki vas bodo vodili po stopnicah učenosti, ter da v njej iščete odgovore na vsa vprašanja, ki vas zanimajo.

Predvsem pa vam želim varno pot na poti v šolo in iz šole. Od voznikov in drugi udeležencev v prometu pa pričakujem, da bodo v prvih dneh in tednih septembra še bolj pozorni v bližini šol. Otroci namreč lahko v svoji razigranosti nehote pozabijo na okolico, zato bodimo vsi odgovorni in previdni tudi namesto njih.

Želim vam varen in prijeten začetek novega šolskega leta in ostanite zdravi.

Podžupan Občine Domžale

Marjan Ravnikar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi