Poletju skočimo v objem

Zdi se, da smo pravkar pisali in pozdravljali prvi vrtčevski dan novega šolskega leta in glej no glej, že smo prispeli na cilj.

Z vso hitrostjo smo lovili prve jesenske žarke, uživali v pisanih barvah dreves, se veselili in okušali pridelke, ko nas je koledarsko že pozdravila zima, le z malce prijetnejšimi temperaturami. Pogledovali smo v nebo in se spraševali kako, da ne pade nobena snežinka, pa tako smo bili v pričakovanju zimskih vragolij. A pravijo, da kdor čaka dočaka in tudi našo okolico je pobelil sneg – ravno prav, da smo se veselili, kepali, izdelovali snežaka. Še pesmice o babici Zimi so dobile pravi pomen. Vsak letni čas nam je všeč in po zimskem spanju so na plan pokukale prve spomladanske cvetlice in v svežih jutrih pozdravljali ptički. Bunde smo pospravili v omaro in odštevali dni, ko se prikrade v deželo spet poletje. To je čas brezskrbnih dni in počitnic.

Vsakodnevno smo prihajali v naš vrtec, se družili, igrali, prepevali, izdelovali in ustvarjali likovne izdelke, reševali zanke in uganke, miselne naloge, pekli slastne piškote in se veselili vseh dogodivščin in obiskovalcev, ki so s svojim znanjem popestrili naše dopoldneve in prav vsakemu izmed njih smo hvaležni za obisk.

Dnevno smo uživali na svežem zraku v čudoviti Krtinski okolici, se igrali v gozdnih igralnicah in premagovali korak za korakom nove usvojene korake, metre in tudi kilometre. Mimoidoči so nam delili prijetne nasmehe, mi pa smo jim dan polepšali s pozdravom.

V vrtcu ni nikoli dolgčas. Morda se zgodi, da se kakšna solzica prikrade, prepir zgodi, a to že znamo rešiti in se novega dne veseliti.

Hvala, ker nam oblikujete naš vsak dan dragi otroci in spoštovani starši. Skupaj ustvarjamo zgodbo našega Vrtca Urša – enote Mavrica. Gradimo jo še naprej. V pomoč nam je vedno naša ravnateljica Martina Pančur, ki krmari med zaposlenimi to veliko jadrnico na oceanu in njeni desni roki, pomočnici ravnateljice Urša Javoršek in Nuša Rožič. V celi naši zgodbi smo vsi –kuharji in čistilke ter hišniki, svetovalni in pedagoški delavci, zunanji strokovnjaki in obiskovalci.

Danes smo z ljudsko pesmijo in prisrčnim koncertom strokovnih delavk stopili naprej in poletju izrekli dober dan. Dekleta so zaključile s pesmijo Dan ljubezni – in naj bo tako.

Skočimo poletju v objem z novo, pisano, hudomušno zgodbo. Jeseni pa pišemo novo.

Lepe počitniške dni!

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, vodja enote Mavrica

 

Tagi