Počitniške matineje in filmsko obarvane kreativne delavnice za otroke

Zimske počitnice so pred vrati. Otroci se jih že veselijo in nestrpno pričakujejo čas, ko bodo lahko jutranjo budilko prestavili na kasnejšo uro. V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale so se tudi tokrat odločili v času šolskih počitnic pripraviti poseben izbor filmov, s katerimi želijo otrokom starejšim od 5 let in staršem popestrit počitniške dni. Razen animirane miniserije MAČEK MURI: PLES, TEKMA IN KOSILO, ki je v slovenščini, so ostali filmi sinhronizirani.

V času februarskih zimskih počitnic, od ponedeljka, 19. pa vse tja do petka, 23. februarja 2024, lepo vabljeni v Mestni kino Domžale na ogled izbranih filmov za otroke vključenih v počitniške matineje.

Po projekciji filmov pa prav tako lepo vabljeni, da se pridružite brezplačnim filmsko obarvanim kreativnim delavnicam, ki bodo potekale v času trajanja počitniških matinej.

Počitniške matineje bodo v Mestnem kinu Domžale potekalo ob 10. uri

  • Ponedeljek, 19. februarja 2024, ob 10. uri animirana pustolovska komedija RACE

Animirana pustolovska komedija RACE govori o družini Mallard, ki živi po ustaljenih tirnicah. Medtem ko je oče Mack zadovoljen, da njegova družina živi na varnem v domačem ribniku, si mati Pam želi malce pretresti vsakdan in pokazati svojima otrokoma – najstniškemu sinu Daxu in hčerki Gwen – ves širni svet. Potem ko družina rac selivk pristane na njihovem ribniku z vznemirljivimi zgodbami o oddaljenih krajih….

Vse mačje mesto prekipeva od navdušenja zaradi bližajočega se plesa, a Muri in druščina se bojijo, da jim bo župan s svojimi nerodnostmi spet pokvaril prelep večer. Skupaj skujejo načrt, kako mu bodo to preprečili….

Roza je cvetna vila, ki živi v Deželi večnega poletja. Vsako jutro in vsak večer s svojo čarobno palčko čebelam skrbno odpira in zapira cvetove. Bolj kot vse na svetu si želi prijateljev, vendar je preveč prestrašena, da bi se podala v širni svet. Nekega dne…

Prostrani gozdovi že od nekdaj nosijo nešteto skrivnosti in ugank. Dom nudijo čudovitim mitološkim bitjem, ki prebivajo med starodavnimi drevesi in zvesto varujejo svoje kraljestvo. Med njimi je tudi Mavka – duša gozda in …

  • Petek, 23. februarja 2024, ob 10. uri animirana komična pustolovščina ŽELJA

Želja je povsem nova Disneyeva glasbena komedija, ki vas vabi v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila – mala kroglica z brezmejno energijo, po imenu Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti…

Ne zamudite priložnosti.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Tagi