Plavajoče lepotice čakajo na gregorjevo

V duhu pričakujočega gregorjevega, dneva, ko luč zmaga nad temo in ko so obrtnikom ni bilo treba več delati ob svečah, smo v TKD Rova prvič pripravili delavnico izdelovanja gregorčkov iz naravnih materialov, da bi udeležence spodbudili k trajnostnemu ravnanju.

Zbrane je na sobotno dopoldne, 5. marca 2022, v prostorih gasilskega doma tokrat pričakal mentor David Svetlin s Kolovca, ki mu delo z lesom vsekakor ni tuje. Zamislil si je majhne ladjice iz leskovih vej, ideje za okrasitev pa so ponujale mize, obložene s sveže nabranim mahom, bršljanom, storži, z jajčnimi lupinami in s škatlami različnih velikosti.

Otroci so se lotili dela: najprej so zlepili veje leske in jih še dodatno zvezali. Na vrsto je prišel drog, nato pa okraševanje jambora in celotnega splava. Najmlajšim so na pomoč priskočili starši, ki so se prav vživeli v izdelovanje plavajočih umetnin. Ko smo se ob koncu ozrli po prostoru, je med nami mrgolelo polno pisanih ladjic.

Veseli nas, da je bila delavnica tako dobro obiskana, in komaj čakamo, da lučke na predvečer praznika prvič zagorijo tudi v naši Rovščici in počastijo ta večstoletni običaj.

Tekst in foto: AMU

Komentarji uporabnikov
Tagi