Otroci za mamice

Sredin večer, 23. marca, je bil na Rovah rezerviran za dame. Otroci iz celotne krajevne skupnosti so namreč s pomočjo izkušenih mentoric v okviru TKD Rova pripravili prikupen program in tako razveselili tudi očke in dedke, ki so se znašli v rovskem gasilskem domu.

Po pozdravnem nagovoru predsednice TKD Rova, Alje Rode Uršič, sta vajeti v svoje roke vzeli simpatični povezovalki Ana in Dora, ki sta nas hudomušno vodili skozi prireditev. Ves čas sta se spraševali, kako in s čim naj svojima mamicama polepšata njun praznik. Sanjski šopek, lonček z napisom, lepotni ritual in masaža, svilena ruta … Našteli sta toliko stvari, da sploh nista vedeli, kaj bi izbrali.

Z idejami so jima pomagali nastopajoči: vrtčevski otroci so deklamirali in zapeli pesmi, prvo-, drugo- in tretješolci so navdušili z lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom, dolenjska, žiška in zagoriška dekleta in fantje so nam pokazali, kako se speče potica. Ogledali smo si predstavo Jurček, nato pa začudeno spremljali starejše otroke, ki so na odru kar ležali. Ne, niso bili tako neznansko utrujeni, ampak so nam pokazali, kaj vse sanjarijo mame. Sledili sta deklamaciji, Kekčeva pesem, za piko na i nas je s svojim glasom pobožala še Nika Osolin.

Naša ušesa so uživala tudi ob poslušanju melodij. Razvajali so nas Angela in Anže s trobento, Nadja s flavto, Pika s kitaro, Lovro in Ula pa s klarinetom. Na koncu sta Ana in Dora točno vedeli, kako bosta razveselili svoji mami. Bistvo ni v kupljenih rečeh, ampak v majhnih pozornostih, ki polepšajo dan.

Otroci so bili za svoje nastope nagrajeni z bučnimi aplavzi. Lepo je bilo videti navdušenje in ponos v očeh mamic (in babic), ki so domov odnesle tudi vsaka svojo rožico.

Tekst in foto: AMU

Komentarji uporabnikov
Tagi