Otroci pregnali zimo na pustovanju v Domžalah

Marsikje po Sloveniji imajo ta konec tedna vesel pustni vikend, kjer se odvijajo povorke in karnevali v vseh malo večjih mestih in po vaseh. Veliko različnih pustnih mask, v določenih krajih pa tradicionalne,  zaščitene pustne maske, kot so Kurenti, cerkljanski laufarji, cerkniška Uršula, orači….., pomešani z ostalimi kupljenimi ali doma izdelanimi maskami se je podalo na ulice, kjer so se predstavili obiskovalcem. 

V soboto, 10. februarja 2024, se je v prostorih Osnovne šole Domžale odvijalo otroško pustovanje, kjer so se vse maškare zabavale skupaj s Trkajem in Repki. Vstop je bil prost, praznovanje pa je zunaj na atletski stezi pred šolo popestril tudi nastop Godbe Domžale in čez sto Domžalskih mažoretk pod vodstvom Anite Omerzu Tome, diplomirane trenerke plesa ter njenih pomočnic. Niso pa manjkali niti ormoški kurenti z Pustno sekcijo Striček iz Vira ter seveda marmeladni Ivankini pustni krofi. Tako so po nastopu Trkaja in Repkov naredile mažoretke ob spremljavi Godbe Domžale tri kroge po atletski stezi, v zadnjem mimohodu so se jim pridružili tudi ormoški kurenti, ki so ob koncu povorke na rokometnem igrišču zaplesali svoj kurentov ples.

Sobotna otroška povorka je zaradi slabega vremena žal odpadla, kljub temu pa se je pustno zabavno vzdušje nadaljevalo ob 15. uri v ogrevanem šotoru na Viru. Tam so si obiskovalci in maškarce ogledali gledališko igrico KU-KUC in zarajali skupaj s skupino BiFrina3. Tudi v šotoru so svoj ples izvedli ormoški kurenti. Tako sta Zavod za turizem Domžale in Pustna sekcija Striček iz Vira lepo vsaka na svojem »ozemlju« popestrila in obogatila pustni vikend marsikateremu otroku in tudi staršem.

Veliki Virski pustni karneval pa po pripovedovanju Pustne sekcije BO ob vsakem vremenu, zato vabljeni na karneval, kjer se bo pokazalo obiskovalcem in seveda tudi strogi žiriji kar precej skupin.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Jure Gubanc, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi