OŠ Venclja Perka – z rock’n’rollom vstopila v poletje

Osnovna šola Venclja Perka je v prvem tednu meseca junija pripravila Teden zdrave šole. V tem tednu so pod mentorstvom učiteljice Urške Milovanović pripravili celotedenski plesni dogodek, ki je potekal v času podaljšanega bivanja.

Učenci so zaplesali na igrišču v okviru svojega razreda. Tako se je na ritme rock’n’rolla v enem tednu zavrtelo kar 150 učencev. S tem je OŠ Venclja Perka postavila svoj plesni rekord letošnjega šolskega leta.

V Tednu zdrave šole so se poleg plesnega dogodka zvrstile še druge dejavnosti. Naš cilj je bil prekiniti prekomerno sedenje otrok, zato so se učenci v sklopu podaljšanega bivanja preizkusili tudi v zabavnem gibalnem poligonu. Gibanje je bilo vključeno tudi v pouk: izvajali so se različni minutni gibalni odmori, določeno ponavljanje in obravnave učne snovi so učitelji podkrepili z gibanjem, s čimer si učenci lažje zapomnijo učno snov hkrati pa prekinejo prekomerno sedenje, ki lahko negativno vpliva na zdravje otrok. V sklopu tega tedna je nastal tudi plesni video, ki je objavljen na spletni strani šole.

Avtor: Urška Milovanović, vodja tima Zdrave šole OŠ Venclja Perka; Foto: Gabrijela Gajšek, članica tima Zdrave šole

Tagi