OŠ Jurija Vege Moravče prejela kolo, ki so ga učenci osvojili z uspešno opravljenimi nalogami programa Varno na kolesu

Program Varno na kolesu, s katerim Butan plin skupaj s partnerji že 11 let skrbi za varno vključevanje mladih kolesarjev v promet, je tudi letos pritegnil preko 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol. Da je spoznavanje s cestnoprometnimi predpisi lahko zelo zabavno, so se tekom leta mladi kolesarji prepričali z različnimi prometno obarvanimi nalogami. Nekateri so jih opravili z odliko in bili za to tudi lepo nagrajeni. Drugo mesto razpisa Aktivno na kolesu (namenjenega vsem učencem šole) je osvojila Osnovna šola Jurija Vege iz Moravč, ki je za nagrado prejela šolsko kolo, ki ga podarja partner projekta Zavarovalnica Triglav. V okviru projekta sta novo šolsko kolo prejeli še Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž ter Osnovna šola Braslovče.

Učenci so do kolesa prišli z odlično opravljenimi nalogami sklopa Aktivno na kolesu

Z opravljenimi nalogami v sklopu Aktivno na kolesu so učenci dosegli skupno drugo mesto. Kolesarske kilometre so zbirali tekom celotnega šolskega leta s starši, učitelji ali sošolci, udeležili pa so se tudi kolesarske prireditve Maraton Franja v Ljubljani ter organizirali športni dan na bližnji »pumptrack« progi. Vsem učencem ter mentorjem čestitamo za uspešno udeležbo in osvojeno novo šolsko kolo!

»V Zavarovalnici Triglav spodbujamo otroke in mlade k aktivnemu preživljanju prostega časa, raziskovanju in ohranjanju radovednosti, pri tem pa jim želimo predati tudi nasvete, kako ohranjati pustolovski duh in obenem to početi varno. Tudi zato že vrsto let podpiramo program Varno na kolesu, saj je kolo eno izmed najbolj priljubljenih športnih rekvizitov, za katerega si želimo, da postane otrokom stalen sopotnik, tako pri igri, športu in tudi kot prevozno sredstvo. Ker smo odgovorni za varnost najbolj izpostavljenih udeležencev v prometu, podarjamo kolo/servis koles in tudi na ta način pomagamo mladim, da odrastejo v odgovorne in varne kolesarje,« je ob predaji nagrade povedala Majda Bender, vodja prodajne skupine iz območne enote Ljubljana.

11 let programa Varno na kolesu

Program Varno na kolesu že 11. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in hkrati spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. Preko različnih nalog učenci spoznavajo cestnoprometna pravila in bonton, kar mladim daje odlično popotnico za varno vključitev v promet. Varno na kolesu je v enajstih letih iz 200 učencev iz 19 slovenskih šol, prerasel v vseslovenski program, pri katerem danes sodeluje več kot 10.000 učencev iz 140 osnovnih šol po Sloveniji. K temu so nesebično prispevali tudi partnerji projekta, ki učence in šole motivirajo z bogatimi nagradami – čelade, denarne donacije, šolska kolesa ter servis koles za šolarje in lokalno skupnost.

V Butan plinu, ki že 11. let skupaj s partnerji izvaja program Varno na kolesu, vsem udeležencem iskreno čestitajo!

Komentarji uporabnikov
Tagi