Obisk potujoče knjižnice v Vrtcu Urša, enoti Mavrica

V tednu otroka, strokovni delavci vsako leto pripravimo otrokom prav poseben program in tako še bolj skušamo razveseliti naše otroke.

Že dolgo čakamo, da nas kdo obišče, saj smo zunanjih sodelavcev, ki popestrijo naše dopoldne zelo veseli. Pa je le napočil ta dan. Pred vrtec se je pripeljal v jutranjih urah čisto pravi Bibliobus, v njem pa so se skrivale čudovite slikanice, kartonke za najmlajše, pa pripovedke za večje otroke, uganke, romani za odrasle, revije in še marsikaj.

Prijazni knjižničarki, gospa Vojka in gospa Stanka, ki smo jima hvaležni za današnji obisk, sta pripravili pester program za otroke od drugega do šestega leta starosti. Najmlajši so prisluhnili enostavni zgodbici o Krtku, medtem, ko so starejše skupine že  sodelovale pri obogatitveni pedagoški urici.

Prav vse pa je na koncu čakalo presenečenje. Prebiranje pravljic bogati besedni zaklad, zato je pri nas knjiga vedno na vidnem mestu.

Kaj pa pri vas?

S prijetnimi občutki drvimo v nov dan, jutri bomo potovali s klarinetom in kitaro, v petek pa nas obiščejo čisto »tapravi« gasilci.

To bo veselo!

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, vodja enote Mavrica; Foto: Vrtec Urša, enota Mavrica

Tagi