Ob svetovnem dnevu voda se začenja Grinijeva nagradna igra za učence prve triade

Grini je priljubljeni vesoljček, ki otroke ozavešča o pravilnem ravnanju z odpadki, varovanju vodnih virov in na splošno skrbi za okolje. Tokrat je pripravil nagradno igro za učence prvih, drugih in tretjih razredov osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče, ki se začenja na svetovni dan voda – 22. marca 2024.

Nagradna igra bo potekala med svetovnim dnevom voda 22. marca 2024 in svetovnim dnevom Zemlje 22. aprila 2024. V tem času otroci na spletni strani https://grini.si/#kviz lahko odgovarjajo na vprašanja kviza, ki je razdeljen na štiri težavnostne stopnje (vsaka stopnja ima 10 vprašanj). Za sodelovanje v nagradni igri je ob koncu kviza potrebno izpolniti prijavni obrazec z vsemi zahtevanimi podatki, pogoj za sodelovanje v izboru za nagrade pa je, da je vsaj polovica odgovorov pri posameznem kvizu pravilnih. Celotna pravila nagradne igre so lahko objavljena tukaj.

Po zaključeni nagradni igri bodo 24. aprila 2024 razglašeni nagrajenci:

  • izmed vseh sodelujočih, ki bodo vsaj na polovico vprašanj katerega koli kviza odgovorili pravilno, bo naključno izžrebanih 30 nagrajencev, ki bodo prejeli Grinijev paket – vrečko iz blaga, bidon za vodo in pliška.
  • razred, katerega učenci bodo skupaj zbrali največ točk, bo prejel karte za obisk Hiše eksperimentov.

Vljudno vabljeni, da si z otroci pogledate spletno stran www.grini.si, kjer otroke poleg nagradne igre čakajo tudi zabavne igrice, risanka o ločevanju odpadkov in Grinipedija.

Avtor: Tadeja Jenčič; Foto: Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o.

 

Tagi