Novartis Osnovni šoli Mengeš predal donacijo v višini 20 tisoč evrov

Novartis je Osnovni šoli Mengeš predal donacijo v višini 20 tisoč evrov, namenjeno opremi nove učilnice za kemijo. Donacijo je ravnatelju šole Sašu Božiču v imenu Novartisa predal Roman Pogačar, direktor Farmacevtskih učinkovin Mengeš, srečanja pa se je udeležil tudi mengeški župan Bogo Ropotar. Nova kemijska učilnica v Osnovni šoli Mengeš bo predvidoma zaživela v šolskem letu 2025/26.

Novartisova donacija predstavlja pomembno spodbudo nadaljnjemu razvoju Občine Mengeš. »Mengeš je edinstveno mesto, saj nudimo dom tako obrtniškim dejavnostim kot naprednim in inovativnim globalnim podjetjem. Hvala Novartisu, da v duhu sodelovanja, tesne povezanosti in medsebojnega razumevanja skupaj z nami soustvarja zgodbo najbolj prijetnega mesta na deželi. Veselimo se vseh nadaljnjih korakov na naši skupni poti,« je izpostavil Bogo Ropotar, župan Občine Mengeš.

Dolgoletna tradicija Novartisove lokacije v Mengšu temelji na uspešnem partnerstvu z lokalno skupnostjo že več kot sedem desetletij. S podporo lokalni osnovni šoli pri njenih prizadevanjih, da učencem zagotovi kakovostno učno okolje, podjetje dodatno krepi vez z okoljem, v katerem deluje. »Iskreno se zahvaljujemo podjetju Novartis za podporo pri projektu gradnje novega dela šole, v katerem bo zaživela tudi nova kemijska učilnica. Ta donacija ne predstavlja le materialne podpore šoli, temveč je primer uspešnega povezovanja med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami. Verjamemo, da bo sodelovanje z enim izmed vodilnih podjetij v farmacevtski industriji našim učencem v navdih in podporo pri spoznavanju naravoslovnih znanosti in morda tudi spodbuda pri izbiri njihove karierne poti,« je povedal Sašo Božič, ravnatelj Osnovne šole Mengeš.

Z donacijo Novartis utrjuje dolgoletno trdno povezanost z lokalno skupnostjo, podpira razvoj znanja in nad znanostjo navdušuje mlajše generacije. »Skozi več desetletij delovanja v Mengšu smo postali pomemben del lokalne skupnosti, kot zaposlovalec, gospodarski subjekt in podpornik številnih projektov. S širjenjem lokacije v zadnjih letih in nadaljnjimi vlaganji želimo to sodelovanje še okrepiti. V donaciji lokalni osnovni šoli smo prepoznali priložnost, da že mlade navdušimo nad naravoslovjem, morda do te mere, da bodo nekoč nadaljevali poslanstvo Novartisa in tudi sami prispevali k odkrivanju novih poti za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi po vsem svetu,« je ob predaji donacije povedal Roman Pogačar, direktor Farmacevtskih učinkovin Mengeš.

Avtor: Barbara Kopač; Foto: arhiv Novartis

 

Tagi