Mesec družine v Vrtcu Urša

Mesec marec v našem vrtcu, Vrtcu Urša, namenimo družini. V naši igralnici smo spoznavali tako živalske družine kot tudi človeške. Zabavali smo se ob slikanici Slončki plešejo (G. Genechten), preko katere so otroci zaznavali pomembnost vloge staršev. Otroci pa so v vrtec prinesli tudi fotografije svojih družin, ki smo si jih vsi skupaj pogledali, člane pa preko fotografij spoznavamo vsak dan, saj imajo v naši igralnici posebno mesto in čakajo na okvirje, ki jih otroci z veseljem pripravljajo.

V mesecu družine pa ne sme manjkati druženje s svojimi dragimi v vrtcu, zato smo z otroki pripravili vabila in družinske člane povabili na instrumentalno druženje v našo igralnico. Staršem, bratcem in sestricam so otroci ob najini pomoči pokazali kako preživljamo dneve v vrtcu. Ob malih instrumentih so se gibali, ponazarjali gibanje živali, nato pa čuječe prisluhnili dvema malima instrumentoma. Zvok malih instrumentov nas je spremljal tudi preko zgodbe/dramatizacije Rokavička (Ukrajinska ljudska pravljica).

Naše pozno popoldansko druženje pa smo zaključili z bansom Dežek (avtor neznan), kajti ”dežek” nas je pozdravljal skozi okno. Tako se počasi zaključuje še en mesec v tem koledarskem letu, z željo po še več zanimivih aktivnostih pa že hitimo počasi v toplejše dni, ki jih bomo z največjim veseljem v veliki meri preživljali na prostem.

Avtor: Vzgojiteljici Anja Herakovič Maček in Sara Potrbin Povirk, Vrtec Urša

Tagi