Male domžalske maškare rajale na dveh otroških pustovanjih

Mega šov z Vilo Ekseno in super junaki je na pustno soboto, 18. februarja 2023, na otroško pustno rajanje v Češminov park privabil množico velikih in malih pisanih pustnih mask. Te so se po programu v povorki podale še do Športnega parka Vir, kjer je v ogrevanem šotoru sledilo še eno pustno rajanje.

V Mega šovu v Češminovem parku so otroci spoznali junake filmov, risank in pravljic, ki so se tudi podali med otroke ter z njimi veselo porajali. Po nepozabnem šovu so se posladkali s slastnimi Ivankinimi krofi. Sledil pa je kurentov ples, v katerem so uživali vsi, saj kurente na srečaš vsak dan, na otroškem pustnem rajanju pa jih je bilo kar lepo število.

Po zaključku pustnega dogajanja v Češminovem parku je sledil odhod pustne povorke proti Športnemu parku Vir. Pisane maškare so na poti ob Kamniški Bistrici vse do drugega pustnega prizorišča spremljali animatorji, ormoški kurenti, domžalska godba ter mažoretke in twirlerice iz domžalskih osnovnih šol. V ogrevanem šotoru v Športnem parku Vir se je nato nadaljevalo pustno rajanje, kjer sta svojimi vragolijami zbrane zabavala Gospa in Gospod Klovn.

Lep dan in pester pustni program je otrokom pričaral nepozabne trenutke, o katerih bodo še dolgo govorili. Program otroškega pustovanja sta pripravila Služba za turizem Občine Domžale in Pustna sekcija Striček Vir.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi