Ljudska pesem nas povezuje

Poletje že kuka za ovinkom, poletja se veselimo prav vsi, mladi in stari. Poletje naznanja veselje, igrivost, sproščenost in dolge skupne trenutke v krogu prijateljev in ljudi, ki jih imamo radi. In sproščeni trenutki privabijo na obraze nasmeh, dobro voljo, ogrejejo se glasilke in zasrbijo pete.

Čas je za glasbo in ples, ki nas povezuje.

Če so z ljudsko glasbo pričeli poletje v Vrtcu Urša, enoti Mavrica moški zbor Janez Cerar iz Domžal, so ga v naslednjem tednu nadgradili strokovni delavci instrumentalisti, ki so svoje znanje strnili v koncert slovenskih ljudskih pesmic ter s pomočjo ljudskih glasbil, harmonike, klarineta, prečne flavte in citer ter malih instrumentov navdušili vse – meh harmonikašice Eme, poskočnega klarinetista Grega in vihrave flavtistke Saše ter nežne citrarke Tine so vsakemu izmed nas narisali nasmeh na obraz. Doživetje, ki smo ga gledalci doživeli, pa je bilo nepozabno.

Ljudska pesem nas povezuje.

Danes pa so piko na i in sladko češnjico na tortico dodali tudi upokojenski mešani pevski zbor iz Moravč, ki so skupaj z nami zaključili uspešno vrtčevsko leto ter stopili v poletje.

Po dveh letih strogih ukrepov, ko smo se videvali s skupinami le na igriščih, v svojih prostorih pa smo si dneve krajšali z zanimivimi dejavnostmi, je bil današnji dan poln emocij, veselja in upanja. Čudoviti glasovi pevcev, so kar vabili, da smo jim s petjem in plesom sledili in jih vsakič nagradili z velikim, bučnim aplavzom. Navihana besedila slovenskih pesmic in hudomušni komentarji gospoda Milana, so dan naredili popoln, še posebej pa popestrili razpoloženje nam odraslim.

Ljudska pesem nas povezuje.

Veselo se odpravljamo v brezskrbne dni. Hvaležni za vse, ki nam lepšate in lepšajo dni, ki nas razveseljujejo in nam predajajo svoje znanje in svoje veselje – veselje do slovenske glasbe, veselje do prostovoljstva.

Povsod je lepo, a najlepše je doma, so zaključne misli današnjih obiskovalcev. Kdo ve, morda se pa le v kom izmed nas skriva en majhen potencial, ki se bo pridružil prav njim, mladim po srcu, veselih obrazov, dobre volje in srčnosti – zboru upokojencem Moravče.

To bo veselja in zabave. In naj traja… jeseni, če ne prej, pa se zopet vidimo in kakšno skupaj zapojemo, lahko pa se jim že naslednji teden pridružite na koncertu. Verjemite nam, otroški publiki – ne bo vam žal!

Ljudska pesem nas povezuje.

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, Foto: Andreja Ropotar Jagodic

Tagi