Kar 62 osnovnih šol se bo udeležilo akcije Šolar na smuči

Začela se je izjemno priljubljena akcija Šolar na smuči, ki jo organizirajo Smučarska zveza Slovenije, Policija ter Zavod za šport RS Planica in na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Osma akcija Šolar na smuči se je pričela v ponedeljek, 23. januarja 2023 na Pokljuki, kjer je tretješolce pričakala prava zimska idila.

Vsakoletno akcijo organizatorji pripravljajo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah ter sproščeni zabavi. To so ključni motivi, ki ženejo Smučarsko zvezo Slovenije, Policijo in Zavod za šport RS Planica, da bodo tudi letos izpeljali vse potrebno, da se bodo otroci na petih prizoriščih lahko brezplačno naučili varnega teka na smučeh, na šestih pa alpskega smučanja.

Akcijo so letos odpri z učenjem teka na smučeh, ki ga bodo omogočili kar 1.071 prijavljenim tretješolcem. Tako kot lani, se je akciji s spodbujanjem in mentorstvom pridružila tudi nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič.

Izjemna zimska kulisa in novozapadli sneg niso ovirali dobrega vzdušja in številni tretješolci so se z navdušenjem spoznavali s smučarsko-tekaško opremo. Opravili so že prve treninge in se zabavali z ambasadorko dogodka, Petro Majdič.

Akcija Šolar na smuči – tek na smučeh, se bo v tem tednu vsakodnevno odvijal v štirih tekaških centrih po Sloveniji in sicer v Medvodah ( Bonovec), na Pokljuki, na Rogli in v Planici.

V tednu med 27. februarjem in 3. marcem 2023 pa bodo organizatorji nadaljevali s panogama alpsko smučanje in deskanje na snegu. Letos bosta potekali na številnih prizoriščih (Stari vrh, Gače, Rogla, Cerkno, Mariborsko Pohorje). Vključenih bo 2.136 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od njenega samega začetka.

Petra Petravič; Foto: Luka Vrančič

Tagi