Joga za otroke

V Knjižnici Domžale smo v mesecu marcu pričeli z Jogo za otroke. Za najmlajše jih pripravlja pravljičarka Natalija Trebušak. Pravljice so njena velika strast in že od jeseni vsak četrtek pravljične urice pripravlja v spletni obliki. Uživa v ustvarjanju in pripovedovanju le-teh. Ko se je prvič srečala z jogo za otroke, je ugotovila, da je to krasna kombinacija in jo je morala realizirati. Našla je ogromno pravljic, ki so vsebinsko kvalitetne in je z lahkoto vključila jogijske položaje za naše malčke.

Joga za otroke pomaga otrokom pri premagovanju čustvenih in fizičnih sprememb, ki jih preživljajo v času odraščanja. Poudarja tudi nenasilen in spoštljiv odnos do sveta, do soljudi in do samega sebe, poudarja prisotnost v danem trenutku, predvsem pa poudarja pozitivnost in netekmovalnost. Joga za otroke se prične s pravljico, nato pa se otroci igrivo seznanijo z asanami, posebnimi jogijskimi položaji. Skupaj z Natalijo spoznavajo pravljice in njihove junake, preko njih jogo, dih in sprostitev. Srečanje nas bo popeljalo v domišljijske dežele, kjer se boste lovili z velikani, iskali bisere morskim deklicam, oponašali čebelji dih in na koncu, leni kot kuščarji, poležavali na skalah. Otroci, presenečeni boste, koliko živali zmorete posnemati s svojim telesom. Joga za otroke je namenjena najmlajšim od 3 leta dalje.

V treh delih smo spoznali pravljico Drevo Krištof in se seznanili z različnimi položaji, spodaj si lahko ogledate vse tri dele.

Vsak torek vas čaka nova pravljica, s pomočjo katere boste spoznali nove asane. Vabimo vas k prebiranju in izposoji knjig, ki bodo vas in vašega otroka popeljale v svet starodavne indijske vede, ki izhaja iz naravnih gibov in so najmlajšim zelo blizu.

Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi