Jezikovni tabor na OŠ Dragomelj

V okviru svetovnega dneva jezikov, ki ga vsako leto praznujemo 26. septembra, so učiteljice, ki poučujejo jezike ali pa obvladajo katerega od svetovnih jezikov, učencem pripravile zanimivo dogajanje. Jezikovni tabor, ki je bil načrtovan že v preteklem letu, a ga zaradi razmer ni bilo mogoče izvajati, je letos končno zaživel.

S pomočjo sredstev, ki jih je šoli odobrila Mestna občina Ljubljana v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov v letu 2021 s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok, so uspeli učencem ponuditi marsikaj. V četrtek so že v času pouka potekale poučne in igrive delavnice angleščine, nemščine, francoščine, madžarščine, finščine in praslovanščine, te so se nadaljevale tudi v času po pouku, na ploščadi pred šolo pa so na stojnici učiteljice zbirale lepe slovenske besede. Kar precej se jih je nabralo.

V petek so se udeleženci tabora z mestnim avtobusom odpravili proti Ljubljani na obisk Narodne in univerzitetne knjižnice ter Francoskega in Madžarskega inštituta, ustavili so se tudi v centru Oxford, in bili navdušeni nad njihovo ponudbo. V prostem času pa so se učenci kar na prostem igrali različne družabne igre, namenjene bogatenju besednega zaklada in brušenju jezikov.

Sobota je bila kulinarično obarvana in namenjena učenju besedišča, povezanega s hrano in pripravo hrane, učenci so spoznali in prevajali recepte različnih narodnih jedi. V času kosila je zadišalo tudi iz šolske kuhinje, saj so učenci za svoje sošolce in učiteljice pripravili jedi, o katerih so se učili. Poskusili so francoski quiche lorraine, madžarski túróscsusza in pravi knapovski funšterc. Učenci so zadovoljni dan zaključili ob obloženi mizi.

Avtor: Metka Šum, OŠ Dragomelj; Foto: OŠ Dragomelj

Tagi