Jaba-daba-du, čarodej Toni je bil tu!

Včerajšnji četrtek za naše najmlajše ni bil povsem običajen dan, saj jih je na dvorišču gostilne Pirc na Rovah pričakal čisto pravi čarodej.

Čeprav se čarovniški mojster Toni rad pohvali, da vedno čara s posebnim čarobnim prahom, se mu je pri nekaj trikih vseeno malce zataknilo, tako da so mu na pomoč priskočili pomočniki, ki jih je našel kar med občinstvom. Vita, Nik, Dora, Anže, Mihael, Julia, Ema, Ajda in Žan so pogumno stopali na oder in vsak je z njega odšel bogatejši za unikatno umetnijo iz balona.

Ste že kdaj videli, da bi dežnik z raketnim pogonom odletel iz tulca, trikrat po zraku zaokrožil okoli čarodejeve glave in skočil v drobceno vrečko iz blaga? No, tega tudi zbrani nismo dočakali. A Toni je dokazal, da po njegovih žilah res teče čarovniška kri, saj mu je med prestavo uspelo odgnati celo dež.

In če so bili otroci na začetku še zadržani in tihi, je izkušeni čarodej hitro popolnoma začaral tudi njih. Natančno so ga spremljali in sledili slehernemu gibu, ki ga je napravil. Iskreno so se čudili prikazanim trikom, mu razlagali, da si vsak pomočnik za nagrado seveda zasluži svoj balon, in se glasno krohotali, ko jim je povedal, da mu na odru družbo dela tudi bolha.

Čarodej Toni je požel navdušen in bučen aplavz, nasmejal ter v dobro voljo je spravil vsakega, ki si je četrtkovo popoldne vzel za sprostitev. Če ga v prihajajočih dneh kje  ujamete, si njegovo zabavno predstavo le oglejte, ne bo vam žal.

Avtor: AMU; Foto: AMU

Komentarji uporabnikov
Tagi