Hroščkov festival postregel z zanimivimi dogodivščinami

Po letu dni premora, se je v Češminov park ponovno vrnil Hroščkov festival. V soboto, 11. septembra 2021, je otroški živ žav napolnil travnate in ostale površine v Češminovem parku, kjer se je teklo, skakalo, risalo, poslušalo pravljice in zabavalo ob programu, ki so ga pripravili za ta tradicionalni družinski festival.

Dogajanje na odru so popestrili Trkaj in Repki ter Pika Nogavička. Skozi glasbeno pravljico Izgubljeni slamnik, so otroci spoznavali našo okolico in se pri tem še veliko naučili. Za literarne navdušence je potekal knjižni sejem, kjer so potekali tudi literarni pogovori in ustvarjalne delavnice. Tudi pod odrom je bilo veselo. Ob brezskrbni igri so našim najmlajšim družbo delali velikanski milni mehurčki. Lahko so se preizkusili v Mini golfu ali podali na športni poligon. Seveda ni manjkala sladkorna pena, pa odlične palačinke v obliki Hroščka Simona in še bi lahko naštevali.

Seveda je veliko zvedavih malih otroških glavic z veseljem prisluhnilo glasbeni pravljici »Izgubljeni Slamnik«, ki jo izvedla Nina Peče Grilc in Andrej Fon, ki je s svojimi inštrumenti ustvaril enkratne zvoke, ki se slišijo na Šumberku. Seveda ni manjkal Hrošček Simon, ki je skupaj z Miro Bečan, vodjo Službe za turizem na Občini Domžale ter otroci pod odrom zaplesal svojo pesem.

Program je popestril tudi raper Trkaj, ki je naredil pravo vzdušje. Po besedah podžupanje mag. Renate Kosec, Trkaj ve, kako delati z otroci, njegove reparske pesmi so lahke in razumljive, ki jih otroci hitro povzamejo. Zato Občina Domžale z veseljem sodeluje z njim, saj zna otroke potegniti v svet igrarij in zabave. Tudi z ostalimi deležniki, ki ustvarjajo delavnice za otroke, kakor tudi z založniki in drugimi, ki popestrijo dogajanje, zelo radi sodelujejo, saj vedo, kako otroke čim bolj motivirati, da se zabavajo na »polno«. Zato se vsem društvom in organizacijam zahvaljuje, da so otrokom polepšali dogajanje.

 

Velika atrakcija so bili tudi velikanski milni mehurčki, v katere bi lahko skril kar nekaj mladih nadobudnežev. Dogajalo pa se je tudi na Šumberku, kjer so Ana, Lučka in Ajda ravno to soboto imele voden ogled po Pravljičnem Šumberku, kjer so udeleženci lahko poslušale zgodbe pod krošnjami, doživeli jamske dogodivščine, za kar so poskrbeli člani Jamarskega društva Simon Robič iz Domžal in še in še … Otroci so bili tako na zelo pomembni misiji, saj so Lisički pomagali najti izgubljeni slamnik.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi