Grinijev nagradni natečaj za otroke: kako lahko odpadki postanejo grinastične igrače

Z željo po lepšem bivalnem okolju in ozaveščanju mladih generacij o pomembnosti recikliranja in ločevanja odpadkov smo v Javnem komunalnem podjetju Prodnik pripravili zanimivo in interaktivno kampanjo za otroke do četrtega razreda osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Skupaj z našo maskoto, priljubljenim vesoljčkom Grinijem, želimo mlajše otroke spodbuditi, da na odpadke ne gledajo le kot na smeti, ki jih je treba zavreči, pač pa da jih lahko večkrat in ponovno uporabimo in iz njih izdelamo nove stvari – potrebno je le malo domišljije in iznajdljivosti.

Za sodelovanje v natečaju otroci ustvarijo igrače ali druge uporabne izdelke iz odpadnega materiala in s pomočjo staršev (ali kot skupina s pomočjo učiteljev oziroma vzgojiteljev) pošljejo fotografijo izdelka do 31. maja 2023 na elektronski naslov grini@jkp-prodnik.si. Najboljši izdelki bodo na svetovni dan okolja 5. junija 2023 objavljeni na spletni strani www.grini.si, izmed njih pa bo izžrebanih 15 nagrajencev, ki bodo prejeli plišastega Grinija. Tri vrtčevske oziroma šolske skupine (razrede), ki bodo po mnenju strokovne žirije izdelale najboljše izdelke, pa bo Grini tudi osebno obiskal.

Na spletni strani Nagradni natečaj: Grinijeva misija si lahko preberete več o nagradnem natečaju in si ogledate nekaj predlogov za izdelavo igrač, ki jih je pripravil Grini. Vabljeni k soustvarjanju in varovanju okolja.

 

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi