Grini svoje mlade pomočnike razveselil z Grinijevim zabavnikom

Že poznate našega Grinija? To je vedno nasmejani vesoljček, ki na Zemljo prihaja s prav posebno misijo – ozaveščati mlade o pomenu varovanja okolja. V Javnem komunalnem podjetju Prodnik skupaj z njim vsako leto pripravimo posebno ozaveščevalno akcijo za mlajše osnovnošolce, saj se zavedamo, da je skrb za okolje treba ponotranjiti že v otroških letih. Otroci so odlični ambasadorju varovanja okolja, z veseljem se učijo in so ponosni, da lahko prispevajo svoj delež k ohranjanju našega planeta.

Grinijev zabavnik – zabavno in poučno o okoljski problematiki

Grini tokrat zaradi slabe epidemiološke situacije učencev žal ni mogel obiskati v šolah, zato je zanje pripravil Grinijev zabavnik – revijo, polno zabavnih nalog na teme ločevanja odpadkov, recikliranja, pitne vode in varovanja okolja na splošno. Prosil je učitelje, da ga razdelijo med učence drugih in tretjih razredov, ki so v zabavniku iskali nagradno geslo, s katerim so lahko sodelovali v nagradnem žrebanju. Učenci so pridno reševali naloge in pošiljali nagradne kupončke. Izmed vseh prejetih, pravilno izpolnjenih kupončkov je Grini izžrebal 30 nagrajencev, ki so prejeli Grini sestavljanko.

 Grini ima tudi svojo spletno stran www.grini.si, na kateri je prava zakladnica pojmov s področja ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo in odvajanja odpadne vode, poleg tega pa se otroci lahko preizkusijo v zabavnih igricah o ločevanju odpadkov.

Sodelovanje vseh osnovnih šol z območja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče

Veseli nas, da se povabilu k sodelovanju v Grinijevih ozaveščevalnih akcijah odzovejo vse osnovne šole na območju delovanja podjetja Prodnik, saj le s skupnimi močmi lahko poskrbimo za lepšo prihodnost naših zanamcev. Vsem otrokom se zahvaljujemo za njihov prispevek k varovanju okolja, učiteljem in staršem pa za njihov pomemben prispevek k okoljski vzgoji in podporo našim prizadevanjem.

V nagradni igri Grinijev zabavnik so se tokrat najbolje odrezali učenci OŠ Janka Kersnika Brdo in podružničnih šol Krašnja in Blagovica, kar njim v čast in zahvalo sporoča tudi smetarsko vozilo.

Hvala, dragi otroci, spoštovani učitelji, starši in stari starši, ker skupaj z Grinijem skrbite za čisto okolje.

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi