Gasilska mladina se je pomerila na tradicionalnem 18. kvizu PGD Študa

V soboto, 10. decembra 2022, je na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah potekal 18. kviz gasilske mladine PGD Študa. Letošnjega kviza se je udeležilo 44 ekip iz bližnje in daljše okolice. Na tekmovanju so sodelovali mladi gasilci iz dvanajstih gasilskih društev Gasilske zveze Domžale, gostili pa so tudi mlade iz Velikega Podloga, Svetega Štefana in PGD Podgorica – Šentjakob.

Gasilski kviz je potekal v treh kategorijah in sicer sodelovalo je 16 ekip pionirjev, 23 ekip mladincev ter 5 ekip pripravnikov. Mladi gasilci so se pomerili v treh disciplinah: teoretični del – tokrat prvič na spletni platformi “Kahoot” – tu je vse kategorije čakalo po 30 vprašanj s področja požarne preventive, prve pomoči, zgodovine gasilstva ter za vzorec estrade ali športnih dogodkov letošnjega leta. V praktičnem delu so se otroci pomerili v gasilski spretnosti in vezanju vozlov ter navezavah orodja.

Za vse udeležence so pripravili praktične nagrade, ki so jih prispevali pokrovitelji kviza: Akustika, Andrej Kadunc – Tady, CZR Domžale, DZS in Mercator center Domžale, Energija bikes, Erdani šport, gostilna Keber, Kavarna Dolce Vita Domžale, Hiša eksperimentov, Jantar trade, Slaščičarna Jurček, Kulturni dom Franca Bernika, Sam Jarše, McDonald’s Domžale, Mladinska knjiga, Moko – trgovina z igračami, Občina Domžale, Pustolovski park GEOSS, Slaščičarna Lenček, ŠAD Mavrica – Mojca Grojzdek, Športni center Fit-Fit, Webo Dragomelj, Woop!, Sintal, Slaščičarna Bella in Krajevna skupnost Simona Jenka. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje, zmagovalci vseh treh kategorij pa še torte.

“Hvala vsem udeležencem, mentorjem, sponzorjem in vsem, ki so pomagali pri izvedbi. Se vidimo naslednje leto,” se ob tej priložnosti zahvaljujejo v Mladinski komisiji PGD Študa, ki je organizator tega tradicionalnega kviza.

Rezultati

Pionirji:

  1. Veliki Podlog 2
  2. Študa 1
  3. Vir

Mladinci:

  1. Jarše – Rodica
  2. Vir 1
  3. Sveti Štefan 2

Pripravniki:

  1. Jarše – Rodica
  2. Trzin
  3. Žeje – Sveta Trojica 1

Miha Ulčar; Foto: PGD Študa

Tagi