Gasilska dogodivščina za najmlajše v Češminovem parku

"Ko bom velik, bom gasilec"

V nedeljo, 18. septembra 2022, med 9. in 13. uro je v Češminovem parku v Domžalah potekala prireditev “Ko bom velik, bom gasilec”, na kateri so gasilci iz gasilskih društev Gasilske zveze Domžale otrokom in njihovim staršem predstavljali gasilsko dejavnost. Pripravili so tudi številne poučne delavnice in poligone z gasilsko tematiko. Dogodek je bil velika priložnost, da so se otroci prelevili v prave gasilce ter se preizkusili v gasilskih spretnostih in veščinah.

Kot je za naš portal povedal Boštjan Narobe, predsednik Komisije za mladino pri Gasilski zvezi Domžale, je bila prireditev v prvi vrsti namenjena osnovnošolski mladini, za njih pa so pripravili pravo gasilsko dogodivščino. Na prireditvenem prostoru, ki se je raztezal po celotnem Češminovem parku, vključno z igriščem pri OŠ Domžale, so imela posamezna gasilska društva svoje točke, na katerih so obiskovalcem predstavljali svojo dejavnost, za otroke pa so pripravili različne delavnice in poligone.

Matjaž Korošec, predsednik Gasilske zveze Domžale nam je povedal, da z omenjenim dogodkom želijo gasilsko dejavnost predstaviti širši javnosti, predvsem najmlajšim, saj si želijo, da se v gasilska društva vključi čim več otrok. Na tej prireditvi so se otroci iz prve roke lahko seznanili, kakšne aktivnosti jih čakajo, če se vključijo v gasilske vrste. V Gasilski zvezi Domžale dajo velik poudarek pri delu z mladino, saj se za njih tekom celotnega leta odvijajo številne aktivnosti, tekmovanja, orientacije, kvizi ter druga družabna srečanja in dogodki, ki popestrijo njihov vsakdan.

Bil je pester dopoldan, otroci in tudi starši so se preizkusili v marsikateri veščini, saj je mnoge zanimalo, kaj narediti, če se pojavi požar pri njih doma. Obiskovalci so tudi vezali vozle, zbijali lončke s curkom vode iz brentače, gasili manjše požare, plezali po lestvah, se vozili po zip lajnu, si ogledali gasilska vozila z opremo … Otroci so pri gasilski reševalni enoti vezali »poškodovane plišaste živalce, jim lepili rane in še mnogo drugih poučnih stvari. Vsi, ki so obiskali prireditev, so se lahko posladkali s sladkim šmornom, ki so ga pripravile gasilke ter sladkimi vaflji, za kar je poskrbel Master Waffle.

Po dveh letih premora je to bil zelo dobrodošel dogodek, kar je pokazal tudi velik obisk prireditve.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi