Gasilci PGD Studenec v enoti Mavrica

»Ko sem v peči, vsak me rad ima,
v strehi – vse pred mano trepeta.«

Le kdo bi ne znal pravilno odgovoriti na to uganko. In kdo prihiti, ko zagori?

GASILCI!

Vsi pa dobro vemo, da gasilci prihitijo na pomoč ne le ob požaru, tudi ob potresu, poplavi, ob kateri koli zagati, vedno so pripravljeni reševati življenja. Vedno pa so pripravljeni obiskati tudi naš Vrtec Urša, enoto Mavrica.

To so naši gasilci, naši prostovoljni gasilci PGD Studenec, ki na prost dan pripeljejo svojo opremo do nas in nam pričarajo neverjetno dopoldne. Skupaj spoznavamo prostovoljstvo, prve korake gašenja, seznanimo se z orodjem in opremo, nekateri bolj, nekateri manj korajžno. Vsi pa se zavedamo, da jih še kako potrebujemo, zato jih tudi cenimo. Kdo ve, morda se ravno med našimi najmlajšimi skriva bodoči gasilec ali gasilska.

Vreme ni ovira, tudi kapljice dežja nas ne motijo, še posebej, ker so letos  za nas pripravili pravo presenečenje, saj so obisk obogatili z adrenalinskim dvigom lestve in košare ter  najbolj pogumne otroke in strokovne delavce dvignili visoko v nebo. Opazovalcem je zastal dih, ostali pa so uživali v neverjetni dogodivščini.

Tega doživetja ne bomo nikoli pozabili.

Njihova srčnost, predanost, prijaznost žari naokoli. Iz srca jim želimo, da ohranijo veselje, energijo in požrtvovalnost.

Hvala Vam!

Teden otroka se tako zaključuje. Pri nas se je s sladkimi palačinkami.

Vsem, ki prebirate naše zapise, pa želimo, da vedno ohranite del otroka v sebi in se veselite prav vsakega trenutka. Neprecenljivi so.

Avtorica: Andreja Ropotar Jagodic, vodja enote Mavrica; Foto: strokovni delavci enote Mavrica

Tagi