Dominik Savio Karitas Domžale: “Naš vrtec smo mi, otroci luči, kjer igra in ‘delo’ napolni nam dni”

Vrtec Dominik Savio Karitas Domžale se nahaja v Domžalah, poleg Športnega parka Domžale. V neposredni bližini vrtca je Park Martina Krpana ter sprehajalne poti ob Kamniški Bistrici, kjer otroci s svojimi vzgojiteljicami preživljajo kvaliteten čas v naravi.

Vrtcu je občina Domžale že leta 1992 podelila koncesijo za izvajanje javno veljavnega programa po Kurikulu za vrtce. Posebnost vrtca Dominik Savio pa je poudarek na družinskih vrednotah in kulturni dediščini. Njegov namen ni zgolj zagotavljanje varstva, temveč ustvarjanje toplega in varnega okolja, v katerem se otrok čuti sprejetega in ljubljenega. Ob tem se uči tudi spoštovanja sočloveka in okolja. Poslanstvo vseh zaposlenih je zagotoviti prijetno, varno in spodbudno okolje, ki bo otrokom omogočilo optimalni čustveni, duhovni in fizični razvoj.

Vrtec predstavlja drugi dom okoli 80 otrokom v starosti od 11 mesecev dalje do 6 let oziroma do vstopa v šolo. Za vpis v šolsko leto 2021/22 je na voljo še nekaj prostih mest.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://vrtec-dominik-savio.rkc.si ali pišite na vrtec.dominik.domzale@rkc.si.

Tagi