»Čebela, moja prijateljica«

Prav na svetovni dan čebel – 20. maja, smo v vrtcu Domžale, v enoti Krtek, Ihan postavili razstavo z naslovom »Čebela, moja prijateljica«.

Prav je, da se že v vrtcu otroci zavedajo pomena čebel. Kaj to pomeni? Da otroci spoznajo čebele, kot živali, katere so lahko njihove prijateljice. Zagotavljajo nam, da na drevesih rastejo sadeži, da imamo na kruhu odličen med, da poskrbimo za svoje zdravje…ipd.

Otroci z veseljem opazujejo čebele pri njihovem delu – kako letijo; kako sedijo na cvetlici; kako nabirajo medičino;  kako se skrijejo v panj… Vse to opazujemo na sprehodih v naši okolici in tako čebele, kot prijateljice, približamo otrokom.

In prav na svetovi dan čebel – 20. maja, smo v vrtcu Domžale, v enoti Krtek, Ihan postavili razstavo z naslovom »Čebela, moja prijateljica«.

Razstavo smo postavili pred samim vhodom v vrtec. Vzgojiteljice smo z otroci ustvarjale z različnimi tehnikami: barvanje, risanje, striženje, lepljenje… in tudi različnimi materiali: papir, karton, plastika… Vsaka skupina je izdelala svoj izdelek, a so vsi tako unikatni in edinstveni.

Z izdelki smo okrasili našo ograjo in povabili starše k ogledu. Prav je, da se vsi zavedamo kako pomembne so čebele v našem življenju.

Avtor: Katarina Košenina, dipl. vzg.; Foto: Katarina Košenina, Alenka Lovšin

Tagi