Božiček sani in jelene pustil na strehi in obiskal otroke

Preden je prišel Božiček obdarovat otroke, so ti skupaj s starši v sredo, 20. decembra 2023, v gostišču Čebelica prisluhnili igrici, pri kateri so sodelovali tudi otroci. Najprej so pomagali deklici Mini narediti snežaka Snežkota, nato ga po vseh predpisih opremiti s korenčkom, gumbi, klobukom, šalom in metlo ter se skupaj z njima igrati.

Za Mino je prišla snežinka Nagajivka in tudi z njo so se igrali, ker je bil Snežak jezen nanjo in se ni hotel igrati z njo. Tokrat so bile igrice že zahtevnejše in na koncu sta Snežak in snežinka Nagajivka zastavljala še uganke. In otrokom slednje sploh niso delale težav, zato so skupaj poklicali Božička, ki se je opravičil, da je zaradi velike gneče pred Čebelarskim Centrom Slovenije moral parkirati kar na strehi. Sicer pa je moral preveriti, če Rudolfu še sveti smrček, če je Blisk res hiter kot strela in če Grom še vedno seka kot pred letom.

Ugotovil je, da so otroci pridni in, da si zaslužijo darila, še pred tem jih je preštel, če se slučajno ni zmotil pri številu daril. Dokaj točen je bil, saj je vsak od otrok dobil svoje darilo, za nagrado pa še fotografiranje z Božičkom osebno. Potem, ko je podelil darila je odšel obdarovat še druge otroke. Te, ki so ga obiskali na Brdu, pa napotil k številnim delavnicam, kjer so njegovi palčki ustvarjali poleg ostalega tudi čudovite tattoo poslikave in poslikave obraza. Palčke je pustil še nekaj časa v gostišču pri Čebelici, sam pa ob obljubi, da pride tudi prihodnje leto, odbrzel naprej. Le do strehe se je moral prej povzpeti in že ga ni bilo več.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi