Bliža se prvi šolski dan

Drage učenke in učenci, pred nami je spet mesec september in z njim tudi prvi šolski dan, v letošnjem letu za 479 prvošolčkov. Naj bo prvi šolski dan za vas prav poseben in nepozaben, naj pusti v vas polno lepih vtisov, ki jih boste pomnili celo življenje.

V naši občini veliko sredstev namenjamo tudi v izobraževanje in vzpostavitev dobrih pogojev za naše otroke, ki so naša prihodnost. Vsako leto planiramo investicije na tem področju, seveda glede na potrebe in predvsem proračunske možnosti. Domžalska občina združuje šest osnovnih šol, dve podružnici in eno dislocirano enoto v Jaršah. Kot je v navadi, smo tudi letos poskrbeli, da se boste šolarji v svojih šolah počutili kar se da prijetno in varno.

Med letošnjimi šolskimi poletnimi počitnicami je Občina Domžale pristopila k investicijam na nekaterih šolskih in vrtčevskih objektih. Dela so potekala na Osnovni šoli Venclja Perka Domžale, kjer smo obnovili streho na šoli, zaradi dotrajanosti pa se je že zamenjala betonska ograja vzdolž železniške proge. V omenjeno varnost so vključene tudi obnove in prenove infrastrukture, naj med drugim izpostavim tudi, da se izredno veselim novega podhoda železniške postaje, ki bo predstavljal veliko novost in izredno varnost za naše otroke, ki na tej relaciji obiskujejo osnovno šolo. Pri Osnovni šoli Domžale se izvaja gradnja nove atletske steze.

Občina Domžale na prvi šolski dan seveda ni pozabila na naše nove šolarje. Vsem domžalskim prvošolcem poklanja majhno pozornost – nahrbtnik, prvošolsko rutko in knjigo z naslovom Hrošček Simon širi zadovoljstvo. Tako, kot je do sedaj že bilo v navadi, pa četrtošolcem poklanjamo karto Domžal.

Dragi otroci, dragi starši. Do konca poletnih počitnic je zgolj samo nekaj dni. Dobro jih izkoristite, uživajte še v zadnjih brezskrbnih dneh, da se boste spočiti in zvedavi vrnili v šolske klopi. Prepustite se vzdušju, ki so ga za vas pripravili ravnatelji in učitelji ter se s pomočjo svojih bližnjih in novih prijateljev dotaknite zvezd.

Zavedajte se, da je vse mogoče, da zares ni meja. Srkajte znanje, bodite pogumni na svoji poti in sledite svojim sanjam. Srečno in varno na vaši poti do novih znanj posebno pa na poti v šolo in domov, kjer bomo vozniki vsak dan posebej pozorni na vas.

Srečno vsem šolarjem in staršem!

Župan Občine Domžale

Toni Dragar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi