Babice in dedki v vrtcu

Vabilu otrok in zaposlenih iz Vrtca Medo starim staršem na druženje, so se babice in dedki radi odzvali, saj so včasih pri svojih vnukih in vnukinjah bolje zapisani kot mamice očki Tudi zaradi tega, ker babi in dedi dovolita skoraj vse, ker babi kuha tisto kar imajo vnuki in vnukinje najraje in še bi lahko našteval.

Vabilu Vrtca Medno s Prevoj so se babice in dedki odzvali v velikem številu, obiskali pa so jih v torek, 23. maja 2023. Skupaj z otroci so uživali v raznih igrah, pred tem jim je lep dan poln užitkov zaželela pomočnica ravnateljice Barbara Knap. Otroci so nam skupaj zapeli himno vrtca, nato pa se je začelo rajanje, igranje in uživanje. Dedki in babice so skupaj z vnuki in vnukinjami hiteli od igre do igre, slednjih pa kar ni hotelo biti konec. Če imaš dedka in babico na obisku v vrtcu, potem jima je treba pokazati čisto vse, še tisto česar sami že dolgo niso uporabljali.

In ker tudi doma igrajo človek ne jezi, spomin, rišejo in pojejo, so vse to počeli tudi v vrtcu. Tudi za šport je ostalo nekaj časa, predvsem za igre, ki zahtevajo tudi spretnost, ravnotežje in ne nazadnje dober spomin, kajti dedki in babice so že skoraj pozabili kako se gre ristanc … Lahko so se tudi skrivali, bili v hišici ali obiskali gledališče, kjer so igrico pripravili otroci. Da igral sploh ne omenjam, saj so bili vseskozi polna živahnih otrok. Sončno vreme ter dedki in babice je bil odličen povod za doživet dopoldan v vrtcu.

Ker je tekanje od igrala do igrala zelo naporno, so bile babice in dedki postreženi tudi z odlično kavico. Ker se ob kavici prileže tudi kakšen kos peciva, se je na mizah znašlo tudi to. Ob slovesu se je potočila kakšna solzica, a je bila hitro posušena, saj je prišel čas za malico. Ker kuhar vedno pripravi kaj dobrega, je bila tudi to ene vrste tolažba. Po malici pa so otroci obujali spomine na obisk babic in dedkov.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi