5. mesto pionirjev PGD Blagovica na državnem gasilskem tekmovanju v gasilski orientaciji

Letošnje državno mladinsko tekmovanje v gasilski orientaciji je potekalo v soboto, 9. septembra 2023, na Ajševici pri Novi Gorici. Udeležilo se ga je 198 ekip oziroma skoraj 700 tekmovalcev z mentorji, ki so svoje znanje v orientaciji preizkušali v gozdu Panovec.

Pri tekmovanju v orientaciji se ekipe pomerijo v naslednjih disciplinah: vaja z vedrovko, hitrostno vezanje vozlov, praktične vaje iz orientacije ter poznavanje topografskih znakov. Tekmovanje sta si ogledala tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek ter namestnica predsednika Gasilske zveze Slovenije dr. Janja Kramer Stajnko. Mlade gasilce sta nagovorila z besedami, da so glavni temelj in prihodnost slovenskega gasilstva. Dodala sta tudi, da je orientacijsko tekmovanje utrjevanje zdravja, bogatenje znanja, razvijanje športnih in drugih sposobnosti posameznika in ekipe ter veselje in zadovoljstvo pri razvijanju mladega človeka.

Gasilsko zvezo Lukovica ter ob tem tudi regijo Ljubljana 3 je predstavljala ekipa pionirjev PGD Blagovica. Ekipa v sestavi Tim Cerar, Žiga Belle, Nik Medič ter Lara Cerar z mentorjem Juretom Urankarjem je dosegla imeniten uspeh ter končala na 5. mestu izmed 35 najboljših pionirskih ekip iz celotne Slovenije. Do popolnega zadovoljstva in mesta med tremi najboljšimi ekipami pa je tokrat zmanjkal kanček športne sreče.

Predsednik mladinske komisije Prostovoljnega gasilskega društva Blagovica Jaka Avbelj je ob tem uspehu dejal: ”Izjemno sem ponosen na celotno ekipo, ki je celotno tekmovanje opravila brez napak, najhitreje opravljena vaja z vedrovko pa je pokazatelj, da trud zadnjih dveh mesecev naše mladinske komisije ni bil zaman. V letošnjem letu je bilo to že drugo državno prvenstvo, na katerega se je uvrstilo naše društvo, 4. in 5. mesto na obeh tekmovanjih na ravni države pa dokazujeta, da se naše društvo počasi uvršča v sam vrh mladinskih tekmovanj. Odlični rezultati dajejo zagon vsem mentorjem in mladim v društvu, da vadijo še bolj zavzeto, kar je glavni temelj za naslednja tekmovanja. Ob tem uspehu bi se rad najprej zahvalil vsem staršem, ki si redno vzamejo čas in vozijo otroke na vaje, prav tako pa bi se rad zahvalil vsem mentorjem in drugim članom društva, da na različne načine pripomorejo k izboljšanim pogojem za vadbo naših otrok. Na koncu bi se rad zahvalil še Občini Lukovica, ki nam je pomagala pri nakupu puloverjev za celotno ekipo na državnem prvenstvu.”

Besedilo in foto: PGD Blagovica

Tagi