37. kviz sektorja Radomlje

V petek, 21. aprila 2023, je v prostorih gasilskega doma v Srednjih Jaršah potekal že 37. kviz sektorja Radomlje. Na tekmovanju so sodelovala štiri gasilska društva sektorja Radomlje: PGD Homec, PGD Radomlje, PGD Rova in PGD Jarše-Rodica, ki je bilo organizator letošnjega tekmovanja.

Tekmovalci so morali pokazati svoje znanje in spretnosti na različnih področjih. Ena izmed nalog, ki so jo tekmovalci morali opraviti, je bila preverjanje njihovega poznavanja zgodovine gasilskih društev v sektorju. Druga naloga je bila odgovarjanje na vprašanje o požarni preventivi, kjer so tekmovalci pokazali svoje gasilsko znanje predvsem o preprečevanju in gašenju požarov ter poznavanju gasilske opreme. Naslednja igra je bila od 5 proti 0, kjer so tekmovalci ugibali različne gasilske pojme. Tekmovalci so pokazali svoje znanje uporabe vozlov, saj so morali hitro in natančno navezati različne vozle. Zadnja težko pričakovana aktivnost pa je bila igra presenečenja, kjer so se tekmovalci spopadli s postavljanjem stolpa iz bidonov s pomočjo vrvic in elastik. Ta naloga je preverjala hitrost in spretnost tekmovalcev pri reševanju nepredvidenih situacij.

Vsi tekmovalci so prejeli praktične nagrade, ki so jih prispevali Pivnica Adam Ravbar, Slaščičarna Razpotnik, CZR Domžale in Extreme indoor paintball. Poleg praktičnih nagrad so najboljše tri ekipe prejele medalje, zmagovalci pa so prejeli tudi prehodni pokal.

Rezultati 37. sektorskega kviza Radomlje

1. PGD Rova
2. PGD Jarše-Rodica
3. PGD Homec
4. PGD Radomlje

Tekmovanje je potekalo v prijetnem in prijateljskem vzdušju, kjer so se tekmovalci spodbujali in navijali drug za drugega. Nenazadnje je eden izmed namenov tekmovanja tudi druženje mladih gasilcev iz različnih društev.

Avtorica: Tajda Klopčič, predsednica komisije za mladino PGD Jarše-Rodica

Tagi