Otroci za otroke – Že tretjič v Pečah

Otroška dramska skupina KŠD Peče na svojih predstavah že tri leta vzporedno organizira dobrodelno akcijo, ki smo jo poimenovali »Otroci za otroke.« Obiskovalce predstav povabimo k sodelovanju in jih prosimo, da na naše predstave prinesejo darila za otroke iz socialno šibkejših družin.

Na predstave v decembru so dobri ljudje prinesli velike količine novih igrač, oblačil, šolskih potrebščin, higienskih pripomočkov, sladkarij in drugih dobrin. 28. decembra 2018 so se igralci iz dramske skupine dobili in skupaj sestavili darila. Ponosni smo, da čisto nihče ni bil nikoli  nevoščljiv ali žalosten, ker oni sami niso dobili daril, ampak so bili iskreno veseli, da lahko za sovrstnike naredijo nekaj dobrega.

Benjamin, ki je v letošnji predstavi igral Kapitana Kljuko, je na zavijanje daril prišel celo prekmalu, ker je tako komaj čakal, da začnemo. Po njegovih besedah, je to »tako fajn, ker si kar predstavljaš kako veseli bodo, ko bodo odpirali darila.« Z njim se ne bi mogli bolj strinjati in zato smo še toliko bolj veseli, da smo tudi letos pripravili veliko število daril. Kar 68 daril namreč je že isti dan romalo v Domžale, saj jih bo tokrat med otroke iz socialno šibkejših družin razdelilo Območno združenje Rdečega križa Domžale.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri akciji. S tem ste storili veliko dobrega za vse otroke; tiste, ki so darila prejeli in tudi tiste, ki so lahko občutili veselje ob pakiranju daril za tiste, ki nimajo toliko kot oni sami. HVALA!

Ajda Lalič

Komentarji uporabnikov
Tagi