Otroci uspešno prestali vse ovire na »kolesarčkovem« poligonu

V vrtcu Urša, enoti Češmin in Urša smo za otroke skupin starih od 3 do 4. leta izvedli projekt Kolesarčki. Da smo poskrbeli za varnost, so otroci s seboj v vrtec prinesli čelade. Sprehodili smo se do Češminovega parka, kjer je otroke čakal poligon in veliko pripomočkov, ki jih potrebujemo za varnost v prometu.

Po uvodni demonstraciji in pogovoru, so se otroci razdelili v več skupin in odšli na »kolesarčkov« poligon. Tisti otroci, ki so vozili poganjalce, so si nadeli čelade in na cesti pazili, da so upoštevali vse prometne znake, zavijali v pravo smer, upoštevati pa so morali tudi navodila policistov, ki so ves čas spremljali promet.

Na pločniku so se sprehajali pešci, nekateri so imeli s seboj tudi dojenčke v vozičkih. Paziti so morali, da pravilno in varno prečkajo cesto na prehodu za pešce in da upoštevajo prometno signalizacijo.

Gasilci so pazili, da ob cesti ne bi kaj zagorelo, ob prometni nesreči pa so se z gasilskim tovornjakom hitro pripeljali na kraj nezgode in skupaj z reševalci pomagali reševati ponesrečence.

Ker so otroci uspešno prestali vse ovire na »kolesarčkovem« poligonu, so si za zaključek zaslužili vozniške izkaznice, vsakemu pa smo namenili tudi velik aplavz.

Kolesarčkov pozdrav iz vrtca Urša!

Eva Moretti, dipl.vzg.predš.otrok

Tagi