Otroci iz vrtcev rajali skupaj z domžalskimi maskotami

Kljub temu, da je bilo deževno dopoldne, je bil na obrazih nekaterih otrok iz domžalskih vrtcev narisan nasmešek, saj so v Češminovem parku rajali skupaj z domžalskimi maskotami, ki jih jim je predstavila podžupanja mag. Renata Kosec. Poskrbljeno pa je bilo tudi za sladek priboljšek in še za marsikatera presenečenja.

Ob 9. uri je otroke iz vrtca Urša in vrtca Dominik Savio v Češminovem parku pozdravila podžupanja, mag. Renata Kosec. »Povabljeni so bili sicer otroci iz vseh domžalskih vrtcev, vendar pa se vsi zaradi slabega vremena dogodka na žalost niso mogli udeležiti«, so povedali na Občini Domžale. Prva maskota, ki jo je predstavila podžupanja, je bil hrošček Simon z Občine Domžale: »Če še ne veste, hrošček sicer živi v razkošni jami s svojim dedkom, ki skrbi zanj, in ne na Občini Domžale.«

Maskot je bilo kar 11 – hrošček Simon, tiger Šapko (ameriški nogomet), Lipko, Urša, Medo (Katja in Alen), Qlara (Qlandija), Grini, hišica SAM, Penzl in gospodična Penzl (Heliops Suns) ter bober Domži. Otroci so skupaj z maskotami zaplesali vlakca, zapeli himno NK Domžale in veselo rajali. Občina Domžale je zagotovila, da je vsak otrok dobil tudi krof, javno komunalno podjetje Prodnik pa vodo. Pa še ostale maskote so prinesle darila – Qlara je imela darila za vzgojiteljice, bober Domži podpisane slike nogometašev in karte za dve tekmi, Penzl in gospodična Penzl prav tako karto za košarkaško tekmo, Medo iz Katja in Alen pa še balone za otroke. Hrošček Simon pa je vsakemu otroku podelil še zastavico naše občine.

»Bil je res vesel dogodek in otroci so se zelo zabavali. Ker je na koncu ostalo še nekaj krofov in balonov, sta hroščku Simonu pomagala dva gasilca iz PGD Stob – Depala vas, da smo le-te lahko odpeljali v nekatere domžalske vrtce. Tudi tam so bili otroci navdušeni, ko so srečali našega hroščka. Upamo, da bomo lahko dogodek ponovili tudi naslednje leto. Nismo pozabili tudi na gasilce PGD Stob – Depala vas, ki so poleg malice, prejeli še darilni bon v vrednosti 25 €, ki jim ga je podarilo podjetje SAM«, so v zvezi z simpatičnim dogodkom še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi