Otroci iz vrtca Savska na nočnem pohodu proti Šumberku

Že na prvem sestanku vzgojiteljic z starši otrok, ki hodijo v vrtec Domžale, enota Savska, so se domenili, da bodo imeli včasih tudi skupne izlete. Tako so se zmenili, da v torek, 13. decembra 2016, popeljejo otroke na nočni pohod na Šumberk.

Že je legal mrak na zemljo, tretja letošnja super luna pa je začela svoj pohod po nebesnem svodu ter osvetljevala čarobno noč okrašenih Domžal. Tudi otroci so se opremili z prižganimi svečkami, čelnimi svetilkami ter svetlečimi brezrokavniki. Zbralo se je šestnajst otrok ter šestindvajset staršev in vzgojiteljic. Dolga kolona pohodnikov se je odpravila po okrašenih Domžalah, pot si je osvetljevala z lučkami in svetlobo soja svečk. Hoja po pločnikih je hitro minila, še nekajkrat čez prehode za pešce pri zeleni luči in mestni vrvež je zamenjalo šumenje Kamniške Bistrice ter topot korakov čez most in že so prišli v objem gozda.

Pot jih je vodila do razgledne točke nad Knezovimi skalami, kjer so si ogledali nočne okrašene Domžale, lepa novoletna eko smreka se je svetila kot luči na stadionu. Prisluhnili so tišini, zatem pa so otrokom prižgali kresničke, ki so veselo poplesavale v temi Šumberka, posladkali so se z piškoti ter krenili počasi z pesmicami, ki so jih peli otroci, nazaj do vrtca, kjer so imeli še malo pogovora ter vse skupaj zaključili z čajem in pecivom.

Lep izlet in druženje staršev, otrok in vzgojiteljic je zelo pohvalno, saj krepi prijateljstvo, pa še razgibajo se.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi