Osnovna šola Roje gostila 16. MATP igre gorenjske regije

V četrtek, 18. aprila 2019, so na OŠ Roje potekale 16. MATP igre gorenjske regije. Zbralo se je 43 športnikov in spremljevalcev iz Radovljice, Kranja, Kamnika in Domžal.

Najprej je na naši šoli potekala svečana otvoritev tekmovanja, vključno s himno Specialne Olimpijade Slovenije in dvigom zastave. Naši inštrumentalisti so poskrbeli za živahno glasbeno točko, zaplesala pa sta nam tudi mlada plesalca Valentin in Aneja iz Plesnega kluba Miki. Zaprisego tekmovalcev sta prebrala učenca Marko in Žan, tekmovanje pa je uradno odprla naša v.d. ravnatelja, mag. Andreja Škrlj.

Tekmovalci so se nato v spremstvu prostovoljcev iz OŠ Rodica in  Srednje šole Domžale odpravili na tekmovalno prizorišče – v telovadnico OŠ Rodica. Tekmovali so v okviru programa MATP (Motor Activities Training Program), ki je namenjen osebam z zmerno in težjo motnjo v duševnem in gibalnem razvoju in poteka pod okriljem Specialne olimpijade Slovenije. MATP je panoga v kateri lahko tekmuje praktično vsak, ki si želi tekmovati. Naloge so prilagodljive glede na sposobnosti tekmovalca in glavni cilj je, da so na koncu zmagovalci prav vsi, ki so se potrudili po svojih najboljših močeh. Na postajah z gibalnimi nalogami s področja brcanja, plazenja, udarjanja itd. so tekmovalci pokazali svoje spretnosti in vsi uspešno opravili z zastavljenimi nalogami. Pokazali so pravi športni duh in aktivno navijali za tekmovalce iz različnih ustanov. Da ne bi med zavzetim bojem za dobre rezultate prišlo do kakšnih poškodb, je pazil član ekipe prve pomoči Rdečega križa Domžale, ki nam vedno rada priskoči na pomoč ob takšnih priložnostih. Kot se spodobi za takšno tekmovanje, je seveda sledil tudi slavnostni zaključek iger in podelitev medalj. Medalje je vsem tekmovalcem podelil domžalski šampion in svetovni prvak v Kick-boksu – Marjan Bolhar.

Po podelitvah so naši učenci še spustili tekmovalno zastavo in jo predali organizatorju naslednjih iger. Ker pa se naši športniki radi še malo poveselijo, so se vsi skupaj odpravili na zasluženo kosilo v restavracijo Park, kjer so nas kot vedno lepo sprejeli in nam dovolili, da smo si pripravili pravo malo zabavo. Ob glasbi Tjaše Hrovat in Uroša Steklase so zapeli in zaplesali, še enkrat znova pa dokazali, da so najlepša in najsrečnejša športna tekmovanja tista, na katerih je velikost srca in trud pomembnejši od barve medalje. Hvala vsem donatorjem, ki ste pripomogli k izvedbi tekmovanja. Športnikom pa še enkrat iskreno čestitamo!

Avtor: OŠ Roje; Foto: OŠ Roje

Tagi