OŠ Roje z Lekom na ladjico po Ljubljanici

V četrtek, 11. maja 2017, nas je Novartis Slovenija, enota Mengeš ob svojem Dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo in v okviru šolskega projekta Medgeneracijsko druženje zopet popeljal na zanimiv izlet. Tokrat so kar dve skupini učencev povabili na izlet z ladjico po Ljubljanici.

Ta prijazna gesta nas je zelo razveselila, saj smo tako lahko izlet omogočili vsem učencem, ki se v preteklosti še niso udeležili druženja z Lekom in njihovimi prostovoljci. Posebnost našega, zdaj že tradicionalnega druženja so namreč prav slednji – vsak učenec na izletu dobi svojega spremljevalca in prijatelja, ki mu nameni svoj čas in pozornost.

Vsi smo uživali ob radovednem razgledovanju po Ljubljani z druge perspektive, kot smo sicer vajeni, ter v prijetnem klepetu z novimi prijatelji. Za nekatere učence je bila to sploh prva izkušnja z vodnim prometom, kar je naredilo dogodivščino posebej zanimivo. Kdor je želel, se je lahko celo preizkusil v vlogi kapitana ladje. Naši gostitelji pa so poleg vožnje z ladjico in družbe poskrbeli tudi za naš avtobusni prevoz, majico, ki jo je dobil vsak udeleženec in malico.

Našim prijateljem se še enkrat najlepše zahvaljujemo za čudovit dan, ki smo ga preživeli skupaj in se hkrati že veselimo našega naslednjega snidenja. 

Avtor: Tjaša Vevoda
Komentarji uporabnikov
Tagi