OŠ Rodica nagrajena z najlepšimi zabojniki za odpadke

Tudi letos je Javno komunalno podjetje Prodnik skupaj z Grinijem organiziralo ozaveščevalno nagradno akcijo za osnovnošolce od 1. do 3. razreda z območja občin Domžale, Mengeš, Lukovica, Moravče in Trzin. Letos je Grini obiskal 10 osnovnih šol na 16 lokacijah, skupaj približno 2000 učencev.

»Grini je vesel prav vsakega novega pomočnika, ki se mu pridruži pri varovanju okolja, zato vsako leto obišče otroke, jih povpraša, kako kaj skrbijo za okolje, jim poda kakšen zanimiv nasvet in pripravi posebno nagradno igro«, pravijo v Javnem komunalnem podjetju Prodnik.

Letos so otroci na Grinijevi prenovljeni spletni strani www.grini.si »farbali zale kante« in za svoje izdelke zbirali všečke. Da pa zadeva ni bila tako preprosta, so dodatne všečke lahko pridobili s pravilno rešenim eko kvizom. V vsakem razredu je učenec z največ všečki za en svoj izdelek prejel Grinijevo brisačo, šola, ki je za izdelke svojih učencev zbrala največ všečkov pa je za nagrado dobila nove zabojnike za odpadke, polepljene z zalimi kantami učencev, ki so prejeli največ všečkov. Grini je podelil več kot 80 brisač, skupaj pa so bili najbolj uspešni učenci OŠ Rodica, pred katero so že postavljeni grinastični zabojniki za odpadke.

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik se zavedajo, da je odgovoren odnos do okolja treba začeti razvijati že pri najmlajših: »Zato smo veseli, da se tako šole kot otroci na našo ozaveščevalno akcijo odzovejo v tako velikem številu. Prav tako smo veseli vsakega povabila šole ali vrtca, da jih obiščemo skupaj z Grinijem, prikažemo odvoz odpadkov in pripravimo eko urico. Otroci so vedoželjni in strogi ambasadorji varovanja okolja, ki svoje znane radi delijo s starši, starimi starši in prijatelji, zato jih Grini prav rad obišče.«

Avtor: Miha Ulčar; JKP Prodnik
Komentarji uporabnikov
Tagi