OŠ Janka Kersnika Brdo pri Lukovici gostila 25. Regijski otroški parlament

Na Osnovni šoli Janka Kersnika Brdo pri Lukovici je v sredo, 11. marca 2015, potekal 25. Regijski otroški parlament, na katerem so sodelovali mladi otroški parlamentarci iz osnovnih šol, izbranih iz vrst medobčinskih otroških parlamentov.

Letos je gostovanje regijskega otroškega parlamenta pripadlo Osnovni šoli Janka Kersnika Brdo pri Lukovici. Tema razprave mladih parlamentarcev pa je bila »Izobraževanje in poklicna orientacija.« Na to temo so mladi podali svoja razmišljanja. Njihovim besedam so pozorno prisluhnili tudi gostje. Regijskega otroškega parlamenta so se namreč udeležili tudi varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, župan Občine Lukovica, Matej Kotnik in Tanja Povšič iz Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana. Goste je pozdravila tudi ravnateljica OŠ Janko Kersnik Brdo, Anja Podlesnik Fetih.

Po razpravi so imeli mladi parlamentarci še delo v treh skupinah in sicer: Svet poklicev in poklici prihodnosti (moderatorka Lidija Vidergar), Vseživljenjsko učenje (moderatorka Meta Barlič) in Na pomoč – izbiram poklic (moderatorka Urška Vrtačnik). Po delu v skupinah so mladi parlamentarci sprejeli nekaj sklepov in izbrali predstavnike za Nacionalni otroški parlament.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Tjaša Gerbec
Tagi