Obvestilo prostovoljcev Društva upokojencev Domžale

Zaradi ozaveščenosti, samozaščite ter preprečevanja širitve okužb in odgovornega zavedanja resnosti situacije tudi pri nas v Domžalah, je DU Domžale dne, 9. marca 2020, zaprl svoja vrata in trenutno do nadaljnjega ne poslujemo. Tako bo vse do takrat, ko bo popolnoma jasno, da kakršnekoli nevarnosti okužb ne bo več.

Vsi prostovoljci v projektu »Starejši za starejše« smo v letih, ko smo sami v kategoriji trenutno najbolj ogroženih, zato do nadaljnjega ne bomo vzpostavljali pomoči kot so osebni stiki z starejšimi. Ta odločitev je v dobro tako nas, kot tudi vseh drugih v smislu preprečevanja te epidemije, ki nas trenutno VSE ogroža. Ne nazadnje pa nimamo nobenih zaščitnih sredstev, mask, razkužil, da bi sebe in vse vas zavarovali. Zato takšna odločitev. Pa vendar, vam bomo na nek način lahko, kot tudi že pomagamo, pomagali.

Za vas vse, dragi starejši v občini Domžale, smo na voljo za pogovor, na telefonski številki 031 623 114 (Marija), kadarkoli boste to potrebovali – ne glede na uro. Vemo, da smo vsi zaskrbljeni in prestrašeni zaradi situacije, ki nas ogroža. Lepa beseda, spoznanje, da se lahko malo pogovorimo, si zaupamo svoje strahove, si izmenjamo dobre misli, vse to bo zelo dobrodošlo, verjamemo in verjemite. To rabite vi in rabimo tudi mi. Pomagajmo, čeprav le preko telefona. Ko nekomu lahko zaupaš svoje težave, so te že občutno manjše. Prav tako, pa vas bomo mogoče lahko napotili na službe, ki zdaj ta trenutek najbolj skrbijo za vse ljudi.

Prav vsem tem ljudem iskrena HVALA, Zdaj je čas za upanje in zaupanje. Mi vam iz vsega srca dajemo to možnost. Če ste osamljeni, prestrašeni ali pa kar tako, pokličite. Lepo je biti človek človeku, sploh v takšnih stiskah, kot smo sedaj. Do takrat pa ostanimo doma, zdravi, pogumni in pozitivni ter odgovorni, do sebe in drugih. Življenje nam bo za to zelo hvaležno.

Prostovoljci DU Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi